Még tovább erősödhet a dollár

-

Míg az euró 0,96-0,97 dolláros árfolyam között talált támaszt, a Citi devizastratégái szerint akár a 0,86 dollár körüli mélypontra is süllyedhet a zöldhasúval szemben.

Bár a dollár október 13-án visszaesett, ismét emelkedőbe fordult, és a Citi szerint valószínűleg még nem érte el a csúcsát, főleg, ha a világgazdaság tovább gyengélkedik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt időszakban az Európai Unió EU 27 tagállama közül 19 hivatalos fiat valutája, az euró az amerikai dollárral szemben zuhanórepülésben volt.

Egy év alatt az euró 14,53%-ot veszített a dollárral szemben, hathavi statisztikák szerint pedig 10,09%-ot esett.

Bár a 10%-os csökkenés fájdalmas, a százalékos veszteség kevésbé súlyos, mint az olyan fiat devizáké, mint a japán jen (14,99%-os csökkenés hat hónap alatt), az angol font (14,46%-os csökkenés hat hónap alatt) és az ausztrál dollár (16,19%-os csökkenés hat hónap alatt) esetében látott esés.

Az euró az elmúlt öt napban némi enyhülést tapasztalt, nagyjából 0,11%-ot erősödött az USD-vel szemben. 0,9676 és 0,9721 dollár között támaszra talált, mivel a devizapiaci grafikonok azt mutatják, hogy az eurónak a 0,9818 és 0,9844 dollár közötti tartományban van ellenállása.

Az amerikai dollárindex (DXY) a 113,000-es tartomány felett mozog, miután az index kisebb lecsúszást tapasztalt csütörtökön, október 13-án.

A Reuters jelentése szerint a Citi pénzintézet piaci stratégái arra számítanak, hogy a dollár emelkedni fog.

A Reuters munkatársa, Senad Karaahmetovic egy beszámolóban részletezte, hogy a Citi stratégái kitartanak amellett, a zöldhasú valószínűleg még nem érte el a csúcsot, és az elemzők az EUR/USD árfolyam 0,93 amerikai dollárig történő csökkenését is elképzelhetőnek tartják.

Karaahmetovic jelentése szerint azonban a bank devizastratégái azzal érvelnek, hogy az árfolyam végül elérheti a 0,86-ot, ha a makrogazdasági trendek így folytatódnak.

Európa energiaválsággal küzd, a gazdasági és monetáris unió pedig az ukrán-orosz háborúhoz kötődő strukturális működési zavaroktól szenved.

Európa tomboló inflációval és jelentős mennyiségű államadóssággal küzd. Elhangzott, hogy az Európai Uniónak és sok más kormánynak nem kellene törlesztenie az adósságát.

Csütörtökön Korányi Balázs, a Reuters munkatársa arról írt, hogy négy, a megbeszéléshez közel álló forrás szerint az Európai Központi Bank becslése szerint visszafogottabb kamatemelésre lenne szükség az európai infláció megfékezéséhez.

Az EKB a tervek szerint október 27-én ülésezik, és a piacok előrejelzése szerint a jegybank 75 bázisponttal, azaz 0,75%-kal emeli az alapkamatot.

Pénteken az Agence France-Presse hírügynökség arról számolt be, hogy két magas rangú EKB-tisztviselő szerint az orosz energiaimporttal kapcsolatos bizonytalanság valószínűbbé teszi az EU lassuló gazdasági növekedését a 2023-as évre.


Olvastad már? VeChain (VET) felpörgeti a fejlesztéseit

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!