Újabb csúcsokat dönt meg a Bitcoin hashrátája

-

2022-ben az eddigi legnagyobb pozitív nehézségi igazítást láthattunk a legutóbbi alkalommal, 13,55%-os növekedéssel, így a Bitcoin hálózat hashrátája új rekordot ért el.

Így az elmúlt hét során a bitcoin hálózat teljes számítási kapacitása elérte a 325,11 EH/s mértéket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A blokkok generálása az átlagos tíz percnél rövidebb idő alatt megtörtént, így a rendszer automatikusan növelte a nehézséget.

Az átlagidő viszont így is kisebb, a várakozások szerint tehát újabb pozitív igazítás fog következni a jelenlegi kéthetes periódus után, október 23-án.

Dacára annak, hogy az árfolyam gyengélkedik, 18 ezer dolláros lokális aljat is érintve, a nehézség pedig növekszik, a bányászok nem lassítanak, újabb és újabb gépeket aktiválnak a hálózaton.

Ennek köszönhető, hogy idén októberben ismét új rekordot ért el a hashráta. Október 11-én a hálózati kapacitás elérte a 325,11 EH/s mértéket.

Az előző rekord október ötödikén tűnt fel, de ez most még annál is magasabb mintegy 1,2%-kal. Azóta egy minimális csökkenést láthattunk, de így is 289 EH/s körül mozog az összteljesítmény.

Mivel a hashráta ilyen ütemben növekszik, a blokkok generálásának átlagos 10 perces időtartama is változik, gyorsabban érkeznek.

Az adatok alapján jelenleg 8,22 perc szükséges egy új blokk létrehozásához, átlagosan.

A hálózatban viszont a 10 perc van célként meghatározva, így a bányászok ismét nehézségi növekedésre számíthatnak, hogy a megszabott kibocsátási rátát tartani lehessen.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A három legnagyobb pool 50-50EH/s teljesítménnyel működik

A mostani nehézségi igazítás során 13,55%-kal igényel több erőforrást a blokk-generálás, de a bányászok a következő periódus végére is emelkedést várhatnak.

A becslések szerint nagyjából 3,59-5,5% közötti pozitív igazítás léphet életbe. Az elmúlt három nap során 470 blokk jött létre, ebből a Foundry 101-et szerzett meg.

Ők kezelik a globális hashráta 21,49%-át, azaz 57,08 EH/s kapacitást. A hálózaton aktív poolok közül a három legnagyobb részesedése nagyjából hasonló 50 EH/s körüli, így ők adják a teljes kapacitás nagyjából kétharmadát.

A Bitcoin hálózaton jelenleg 12 ismert pool működik, és viszonylag nagy arány, a hashráta 2,13%-a teljesen ismeretlen forrásból jön.

A nyereségesség a legtöbb bányász számára hajszálon függ, az alacsonyabb árfolyam miatt csak az olcsó árammal dolgozók tudnak profitot elérni.

Az USA esetén például 5 centes áramár mellett egy S19XP Antminer, a 140TH/s teljesítményével alig 1,43 dolláros napi nyereséget tud termelni az üzemeltetőjének.


Olvastad már? VeChain (VET) felpörgeti a fejlesztéseit

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!