Többek között a LocalBitcoins és a Crypto.com is felfüggeszti oroszországi tevékenységét az EU miatt

-

Az Oroszországot célzó legújabb uniós szankcióknak eleget téve olyan ismert kriptopénzplatformok, mint a Localbitcoins, a Blockchain.com és a Crypto.com elkezdték korlátozni vagy megszüntetni a szolgáltatásokat az orosz felhasználók számára.

A lépések az új európai szankciók elfogadását követik, amelyek Moszkva ukrajnai katonai eszkalációjára válaszul születtek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A főbb kriptoplatformok alkalmazkodnak az uniós intézkedésekhez, korlátozzák az orosz felhasználók szolgáltatásait az ukrajnai háború miatt.

Körülbelül egy héttel azután, hogy az Európai Unió újabb intézkedéseket vezetett be, amelyek célja Oroszország gazdaságának és pénzügyeinek, köztük a kriptopiachoz való hozzáférésének a károsítása, az iparág számos szolgáltatója lépéseket tett az új követelményeknek való megfelelés érdekében.

Áprilisban a Blockchain.com csak a nagy értékű szolgáltatásokat tiltotta be, a 10.000 eurót (akkor 11.000 dollár) meghaladó értékű digitális eszközökre vonatkozó szolgáltatásokat.

Múlt csütörtökön Brüsszel megtiltotta az oroszországi lakosok és szervezetek számára bármilyen kriptovaluta-szolgáltatás nyújtását, függetlenül az összegtől.

A Localbitcoins, a peer-to-peer csereplatform nemrég közölte az orosz állampolgárokkal, hogy többé nem tudja számukra kínálni a szolgáltatásait – jelentette a Forklog.

Kivételt csak azok a személyek képezhetnek, akik az Európai Gazdasági Térség (EU-tagállamok, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia) és Svájc valamely országa által kiállított útlevéllel is rendelkeznek, illetve azok, akik állandó tartózkodási engedéllyel rendelkeznek ezekben a joghatóságokban.

A kriptohírekből az is kiderült, hogy a Blockchain.com tárcaüzemeltető cég értesítést küldött ki, amelyben tájékoztatja ügyfeleit, hogy az EU szankciók miatt nem tud letéti és jutalmazási szolgáltatásokat nyújtani orosz állampolgároknak.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A vállalat arra kérte az érintett felhasználókat, hogy október 27-ig vegyék ki a pénzüket, ezt követően a számláikat zárolják.

A vezető orosz üzleti portál, az RBC kriptohír oldala, amely megerősítette a fejleményt, szintén arról írt, hogy a Crypto.com úgy döntött, Oroszországot is felveszi azon országok listájára, amelyek állampolgárai nem vehetik igénybe a szolgáltatásait.

A több mint 50 millió állítólagos felhasználóval rendelkező kriptotőzsde Szingapúrban van bejegyezve, de nemrég bejelentette, hogy regionális központot kíván létrehozni a franciaországi Párizsban.

A Bitmex szintén azon tőzsdék listáját gazdagítja, amely korlátozások bevezetését tervezi.

Az amerikai székhelyű Coinbase biztosította, hogy betartja az összes vonatkozó törvényt és szabályozást azokban a joghatóságokban, ahol működik.

A kriptoipar más szektorainak szolgáltatói is megtették már ezt. A Dapper Labs például felfüggesztette a non-fungible tokenekkel (NFT) folytatott tevékenységét az orosz számlák esetében.

A brit fintech, a Revolut pedig egyáltalán nem működik az orosz piacon.

Azonban nem minden globális kriptoplatform alkalmazkodott az új európai szabályokhoz.

Ahogy egy nemrégiben készült jelentésből kiderült, a főbb tőzsdék továbbra is elérhetőek az oroszok számára.

Ezek közé tartozik a Huobi, amely kijelentette, hogy stabil kereskedést tart fenn az orosz felhasználók számára, az FTX, amely az Antigua és Barbuda szigetországban működik, valamint a Seychelle-szigeteken bejegyzett Okex, Kucoin és Mexc Global.

A regionális piacvezető Exmo tavaly tavasszal eladta oroszországi üzletágát egy helyi vásárlónak, az Exmo.me azonban továbbra is aktív Oroszországban.

Olvastad már? 2025-2030 között, így nézhet ki a Terra Luna jövője

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!