A Glassnode adatai alapján még soha nem volt ennyi cím, amely legalább 1000 bitcoint birtokol.

A legalább 1000 bitcoint birtokló címek száma tegnap átlépte a 2231-et, miközben a bitcoin értéke 13.025 dolláron állt. Az előző rekord október 23-án jött létre, amikor 2229 ilyen cím volt.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

A mostani csak egy kisebb ugrás, ehhez képest október 20-án még csak 2178 ilyen cím, volt.

Miért növekedett a címek száma?

Elias Strehle, a Blockchain Research Lab kutatója szerint több magyarázat is lehet arra miért növekedett meg a legalább 1000 bitcoint birtokló címek száma.

„Lehet, hogy ez vagyoni koncentrálódás, de az is lehet, hogy a tehetősebb tulajdonosok kevesebb címen tárolják vagyonukat, vagy csak a kriptotőzsdék növekedtek.”

Forrás: Glassnode

A vagyoni koncentrálódás rendkívül jó hír lehet a bitcointulajdonosok számára. Jason Deane, a Quantum Economics bitcoinelemzője elmondta, „nem lepné meg, ha ez a jelenség begyorsulna, mivel egyre több tehetős magánszemély keres menedéket a fiat valuták elől.”

Tehetős magánszemélyek és intézményi befektetők

Az elmúlt pár hónap során több tehetős befektető és intézményi befektető is egyre komolyabban kezd foglalkozni a bitcoinnal.

Augusztusban a MicroStrategy bejelentette, hogy 250 millió dollárt fektetnek bitcoinba, majd egy hónappal később további 183 millió dollárt. Ezt követte a Square befektetése, 50 millió dollár értékben.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A „MicroStrategy hatás” lényegében „beindította a céges szintű befektetéseket és ezek az intézmények sokkal nagyobb mennyiségű bitcoint vásárolnak, így definíció szerint bálnák lesznek.” – mondta Deane

Azonban létezhet más magyarázat is különösen, ha figyelembe vesszük az árfolyam rövid távú növekedését.

„Ha mindez egy nap alatt történt volna, akkor egy hidegtárca szétosztásával magyaráznám a természetes növekedés helyett.” – mondta Ingo Fiedler, a Blockchain Research Lab társalapítója

Olvastad már? Ég veled korreláció! A március csak félrelépés volt

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂