A BTC spot árfolyama hétfőn borúsan néz ki, de ahogy a kereskedők, elemzők és mások megjegyzik, gyakorlatilag nincs ok arra, hogy medvések legyünk a Bitcoinnal kapcsolatban.

A Bitcoin (BTC) bizonytalan helyen kezdi az új hetet – 45.000 dollár és néhány kulcsfontosságú mozgóátlag alatt. Mi lesz a következő lépés?

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Majdnem egy héttel azután, hogy a tőkeáttételes pozíciók feloldásának kaszkádja 42.800 dollárra kényszerítette a piacot, a Bitcoin az ezt követő fellendülés nagy részét mára ismét eltörölte.

A hétvége kevés paradigmaváltást hozott, és most a lefelé irányuló volatilitás szilárdan tartja magát. Mivel a BTC/USD egy hét alatt 13%-ot esett, öt olyan dolgot veszünk szemügyre, amelyek segíthetnek a kereskedőknek előrejelezni, hogy mi lehet a következő lépés.

A részvényeknél visszaesés várható

A részvények várhatóan jobban teljesítenek ezen a héten, miután az eladási nyomás szeptember első felében tovább növelte a Bitcoin szenvedéseit.

A vörös hetet maguk mögött hagyva a várakozások szerint a részvények most emelkedni fognak, folytatva azt a tendenciát, amely a 2020 márciusi koronavírusos összeomlás óta jellemezte a piacokat.

„Arra számítunk, hogy a részvények a héten megpattannak, és némi enyhülést jelentenek a Bitcoin számára” – prognosztizálta Charles Edwards, a Capriole befektetéskezelő vezérigazgatója.

A Bitcoin általános kapcsolata a makrotrendekkel egyre inkább megkérdőjeleződött az elmúlt évben.

Ennek ellenére a rendszert érő sokkok továbbra is befolyásolják a BTC árfolyamának alakulását, ahogyan azt a Federal Reserve szeptember elején tartott Jackson Hole-i virtuális csúcstalálkozója is bizonyította.

„A világ még mindig kockázatos eszközként tekint a Bitcoinra” – tette hozzá Edwards egy összehasonlító grafikon melletti kommentárban.

„2021-ben majdnem minden Bitcoin-korrekció korrelált egy -2%-os vagy annál nagyobb S&P500-korrekcióval”.

A másik oldalon az erős részvények azt szolgálhatják, hogy az amerikai dollár erejét kordában tartsák, ami szintén nagyobb teret ad a Bitcoin számára, hogy fellélegezzen.

Az amerikai dollár devizaindexe (DXY) a múlt héten élénk mozgást mutatott 93 felé, mielőtt megállt, hogy konszolidálja nyereségét, ez a folyamat pedig folytatódni látszik.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A spot árfolyam tovább süllyed a bullish metrikák alá

Az előrejelzések szerint a makromozgások lehetnek döntőek, amikor a BTC árfolyamának e heti pályájáról van szó.

A hétvégi ingadozás után vasárnap az utolsó pillanatban bekövetkezett volatilitás miatt a BTC/USD árfolyam 45.000 dollár alá csúszott.

„A stabilcoinok likviditása növekszik, a bitcoin a tőzsdéken 3 éves mélypontra esett, a normálisok felébredtek” – foglalta össze a Moskovski Capital vezérigazgatója, Lex Moskovski.

„Ha a makro nem sz*rja össze az ágyat, akkor a következő etap programozott”.

Moskovski később hozzátette, hogy a makropiacok valóban zöldben kezdték a hetet, és a shortolási fedezetként nem használt stabilcoinok egyértelmű bikás érvet szolgáltattak.

Ahogy a Cointelegraph is beszámolt róla, a jelenlegi becslések 43.000 és 38.000 dollárt tartanak szem előtt mint potenciális árfolyampadlót, és ezekről a szintekről való visszapattanás még mindig lehetséges, annak ellenére, hogy jóval a fontos mozgóátlagok alatt vannak.

A szeptember történelmileg rosszul teljesítő hónap volt a Bitcoin számára, és mint ilyen, az árfolyam-előrejelzések az „igazi” emelkedés októbertől kezdődően történő újbóli beindulásának kedveznek.

„Ne feledjük, hogy a bitcoinnak leggyakrabban szeptemberben van egy piros hónapja, és a negyedik negyedévben nagy az ármozgás” – mondta a népszerű Twitter-fiók, Lark Davis a követőinek hétfőn.

„A BTC még mindig elérheti a 100k-t az év végére”.

Ennek ellenére Peter Brandt veterán kereskedő megkongatta a vészharangot – legalábbis egyelőre.

„Van egy név erre a chartmintázatra. Akar valaki tippelni, hogy mi a neve?” – tweetelte a napi grafikon mellett, amely egy medvés pennant-konstrukció lebontásának tűnik.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

„Dancing with 2017”

Nem minden ennyire borús – ha erről a feleződési ciklusról van szó, a Bitcoin idén még mindig „2017-tel táncol” az árfolyamnyereség szempontjából.

Ez a Decentrader kereskedési platform adatai szerint van így, amely ezen a héten jelezte, hogy a BTC/USD 2021-ben még mindig a blokkjutalom feleződése utáni évben van.

„Jelenleg 2017-tel táncolunk” – mondta a Decentrader elemzője, Filbfilb a hétvégi kommentárokban.

https://twitter.com/filbfilb/status/1437109704484864001/

Az ábra azt mutatja, hogy a májusi bányász routing milyen mértékben borította fel a fejlődést. Korábban a 2013-as és 2017-es nyereségek között, majd májusban esett a bitcoin, hogy új, alacsonyabb paradigmát kovácsoljon, és ez a tendencia végül folytatódik.

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, az elemzők továbbra is egy „dupla csúcs” jelenséget várnak arra nézve, hogy a Bitcoin 2021-ben – akárcsak 2013-ban és 2017-ben – hogyan fog kinézni, és a közbeeső áresés korrelál a májusi, 29.000 dollárra való csökkenéssel.

Új történelmi csúcs a havi illikvid kínálatban

Ami a múlt heti áresés környezetét megkülönböztette a korábbiaktól, az a befektetői magatartás volt – mindenki tovább vásárolt.

Az olyan epizódok során kialakult pánikkal ellentétben, mint a 2020. márciusi volt, a múlt héten a spekulánsok által a piacra dobott többletkínálatot az erős kezek lelkesen felvásárolták.

Willy Woo statisztikus szerint a Bitcoin-befektetők minden osztálya vagy növelte a pozícióit, vagy semleges maradt a legutóbbi turbulenciák során.

„A bálnák nemrég hozzáadtak. A Minnows továbbra is halmoz. A 10-1000 BTC tulajdonosok többnyire stagnálnak” – derült ki vasárnap a Glassnode láncelemző cég adataiból.

„A nyilvánosan tartott tartalékok csökkennek (főként a tőzsdék és az ETF-ek csökkentik, míg a vállalatok hozzáadnak).”

Ha a Bitcoin kínálatára nagyobb a kereslet, mint valaha, akkor a hasonló adatok megerősítik ezt. Ahogy William Clemente elemző megjegyezte, a múlt hétnek alig volt hatása a hodler-mintákra.

„A Bitcoin kínálatának 93%-a legalább egy hónapja nem mozdult meg. Ez minden idők legmagasabb értéke. Csak egy újabb mérőszám, ami azt mutatja, hogy mennyire bullish a kínálati dinamika” – kommentálta a Glassnode adataira hivatkozva.

Ahol egykor mohóság volt, most félelem jön…

Minden megváltozott a befektetői hangulatmérő, a Crypto Fear & Greed Index számára, amely ezen a héten furcsa adatotat közölt a piaci érzelmekről.

A 42.800 dollárra való zuhanás az „extrém kapzsiságról” a „félelemre” csökkentette a leolvasott értékeket, amely érzelmi zóna egészen vasárnapig fennmaradt.

A hétvégén azonban az index a „kapzsiság” felé növekedett – annak ellenére, hogy az árfolyamok valójában tovább estek.

A cikk írásakor a Fear & Greed 44/100-on állt – még mindig a „félelem” tartományban –, miközben a BTC/USD-t 45.000 dollár alatt kereskedték.

A tőzsdék finanszírozási rátái – mivel enyhén pozitívak – mindazonáltal nem zárják ki annak lehetőségét, hogy egy „short squeeze” fokozza az árfolyam teljesítményét.

Olvastad már? Ukrajna elfogadja a „Virtuális eszközökről” szóló törvényt a kriptopiac szabályozására

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.