Medve zászlót rajzolt ki az ETH, 20%-ot esett az elmúlt 3 hétben

-

Az elemzők továbbra is arra számítanak, hogy az Ethereum megtartja a hosszú távú bikás növekedést, mivel sokak szerint az idei évre várt technikai frissítés sikeres lesz.
Az Ethereum natív tokenje, az Ethereum (ETH) közel 20%-ot esett az elmúlt három hétben, és április 19-én havi mélypontot ért el 2900 dollár közelében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De annak ellenére, hogy azóta visszapattant 3000 dollár fölé, a technikai adatok azt sugallják, hogy a klasszikus medvés mintázat szerint további csökkenés lehetséges a közeljövőben.

Az Ethereum árfolyamánk „medve zászló” beállítás aktiválódott

A „medve zászlónak” nevezett medvés folytatásjelzés akkor jelenik meg, amikor az árfolyam egy erős lefelé irányuló mozgást követően egy emelkedő párhuzamos csatornán belül feljebb konszolidálódik (az úgynevezett zászlórúdon).
Az ETH árfolyama lejjebb fordult, miután április 4-én tesztelte a medve zászló felső trendvonalát, és most egy hosszabb csökkenést vizionál az alsó trendvonal felé, ami a 2700 dollár közelében van.
Ha a minta a szándéknak megfelelően alakul, az árfolyam tovább eshet, a cél a zászlórúd magasságával megegyező hosszúságban található, ahogy az alábbi grafikonon látható.

ETH/USD napi árfolyamgrafikon „medve zászló” beállítással. Forrás: TradingView

Ennek eredményeképpen az ether „medve zászló” beállítása a második negyedévben a 2000 dolláros szint potenciális újratesztelését kockáztatja.

ETH árfolyam: makrotényezők

Az Ethereum és a bitcoin közötti korreláció és a hagyományos piacok területei szintén növelték a lefelé irányuló kockázatokat az elmúlt hónapokban.
Például az ether és a Nasdaq 100 közötti korrelációs együttható 0,95 volt idén április 19-én. Az 1-es együttható azt jelenti, hogy a két eszköz tökéletesen együtt mozog.

ETH/USD és Nasdaq 100 korrelációs együtthatója napi grafikonon. Forrás: TradingView

Az ether árfolyama közel 19%-ot esett 2022 eleje óta. Eközben a bitcoin, a részvények és más kockázatosabb piacok is estek idén, mivel a befektetők értékelik a Federal Reserve agresszív kamatemelési hajlandóságát és a 9 billió dolláros mérlegének csökkentését.

Hosszabb távú bullish tényezők

Többé-kevésbé az ETH esése elsősorban annak a hangulatnak köszönhető, hogy kevesebb készpénz áll majd rendelkezésre a kockázatosabb eszközök megvásárlására.
Mindazonáltal a spekulánsok továbbra is reménykednek a hosszú távú emelkedésben a sokat várt, „the Merge” nevű protokollfrissítés miatt, amely valószínűleg június után jelenik meg.

„Az ETH még mindig eladási nyomást érez azok részéről, akik gyors pénzt akartak csinálni a Merge-en” – jegyezte meg a DoopleCash, egy független piaci elemző, hozzátéve:

„Egy adott pillanatban meg fogjuk találni az egyensúlyt, engem nem érdekel, hogy megjósoljam ezt a mélypontot, csak szeretnék felhalmozni annyi pénzt, amennyit csak tudok, mielőtt odaérünk”.

Ráadásul a technikai frissítés előtti hónapok egybeestek a tőzsdék által tartott ethermennyiség csökkenő tendenciájával, a nem nulla ETH-címek számának emelkedésével és a Merge hivatalos okosszerződésébe áramló több ETH-val.


Kennan Mell, a Seeking Alpha elemzője szerint az Ethereum azon stílusa, hogy a Merge indulása előtt shadow forkokat futtat, növeli a frissítés esélyét arra, hogy sikeres legyen az induláskor.
Ez több befektetőt, különösen azokat, akik a háttérben várakoznak, hosszú távon az ether felhalmozására kellene, hogy buzdítson.

Olvastad már? Kétéves minimumon a bitcoin tranzakciós díjai

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!