Az Exmo tőzsde kivonul Oroszországból és Fehéroroszországból

-

A Londonban bejegyzett tőzsde értékesíti az orosz és a fehérorosz üzletágát, és így a továbbiakban nem fog szolgáltatásokat nyújtani a helyi lakosságnak, valamint a kazahsztáni állampolgároknak sem.
A vevő egy orosz szoftverfejlesztő vállalat, amelyet egyelőre nem neveztek meg. Az sem ismert, hogy az üzlet pontosan mekkora összegről szól. Serhii Zhdanov, az Exmo ügyvezetője viszonylag szűkszavúan nyilatkozott a sajtónak ebben az ügyben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„A továbbiakban sajnos nem tudjuk folytatni az üzletmenetet a kapcsolódó magas kockázat miatt, mivel a tulajdonjogokat gyakorló csoport nem akarja, hogy a jövőbeni növekedési terveknek gátat szabhasson az orosz piaci jelenlét.”
Az eladásban érintett az Exmo teljes orosz és fehérorosz ügyfél-állománya, ahogyan a kriptó-fiat közötti váltási szolgáltatás is. Az Exmo platformjának a kódja viszont nem képezi az üzlet tárgyát, az továbbra is a vállalat tulajdonában marad.
A cég legfőbb részvényese, Eduard Bark szintén megválik az üzletrészétől, Zhdanov részére eladva azt.
Az új üzemeltető székhelyek Kazahsztánban van, így az ottani tevékenységet is értékesítik ennek a meg nem nevezett vevőnek. A szóbeszéd szerint az egyik kazah kriptotőzsde üzemeltetőjéről van amúgy szó.
Zhdanov elmondta, a vállalat egyáltalán nem tervezi, hogy az átlag állampolgárokat is büntetnék a márciusi szankciók folyományaként.

„Az orosz részlegre rengeteg energiát és munkát fordítottunk, és egyértelműen jó kezekben akarjuk tudni. Az új tulajdonos nem csak az általunk kijelölt fejlesztési utat kívánja követni a jövőben, de az elköteleződésüknek köszönhetően új csúcsokra is törhet a cég. A célunk, hogy mindenki jól járjon ezzel az üzlettel.”

A kivonulás részeként az Exmo frissítette a felhasználási feltételeit, és az orosz, fehérorosz, kazah felhasználók a továbbiakban nem regisztrálhatnak. A múlt hét folyamán pedig deaktiválásra került az orosz rubel, mint kereskedhető valuta az oldalon.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Az Exmo 2013-ban alakult, és az orosz piacról való kivonulásuk jelentős lépésnek számít, hiszen az számított az egyik legnagyobb részlegüknek.

„Az üzletünk komoly része zajlott Oroszországban, és a becsléseink szerint enélkül közel 30%-nyi bevételcsökkenéssel számolhatunk. Abban is biztosak vagyunk viszont, hogy hosszú távon ezzel tovább növekedhetünk majd, és pár éven belül akár a milliárdos kapitalizáció elérésére is esélyünk nyílik. Valamint elmondhatjuk, vissza akarunk térni Oroszországba, mihelyt nem számít már kiemelt kockázatú piacnak.”

A Currency.com, egy fehérorosz tőzsde szintén a múlt héten jelentette be, hogy felfüggeszti az orosz üzletágát.

Több nagy tőzsde viszont, mint amilyen például a Binance is, továbbra is működnek Oroszországban. A tőzsde vezetősége elmondta, nem büntetik az egész lakosságot, kizárólag a szankcionált személyeket tiltják le.

Olvastad már? Illegális tevékenységgel vádolják egy New York-i BTC-ATM-hálózat üzemeltetőjét

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: exmo.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!