A bitcoin hodlerei megcélozták a 100k dollárt, ez akadályozhatja a csökkenést

-

A spekulánsok hiánya közepette a hosszú távú tulajdonosok irányítanak – és kevés érdeklődést mutatnak az eladás iránt.
A Bitcoin (BTC) 25.000 dollárra vagy még lejjebb történő esése valószínűtlen, köszönhetően a minden idők legmagasabb árfolyamában reménykedő hodlereknek, és a spekulatív kereskedők hiányának – állítja egy új kutatás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy április 19-i tweetsorozatban a népszerű elemző, Root azt állította, hogy „nincs valódi oka” a bitcoin drámai eladásának.

Nincs nagyobb eladás az „érlelődő” hodlerek részéről

A bitcoin ebben a felezési ciklusban még nem nyűgözte le a piacot az eddigi csúcsokkal, és ez hozzájárult ahhoz, hogy egyes befektetők elvesztették a hitüket.
Ugyanakkor az on-chain indikátorok továbbra is sokkal bullishabbak, mint a spot árfolyamok, és azok a befektetők, akik még mindig a piacon vannak, támogatják azt az elképzelést, hogy a BTC/USD a jövőben jóval magasabbra fog emelkedni.
Ez annak köszönhető, hogy a piacon nincsenek rövid távú tulajdonosok (STH-k), jegyzi meg Root. Még a legutóbbi, tavaly novemberi 69.000 dolláros történelmi csúcsok is viszonylag kevés spekulatív tétellel jöttek létre – ami erős kontrasztban áll a legutóbbi feleződési ciklus 2017 decemberi történelmi csúcsával.
Ráadásul most a hosszú távú tulajdonosok (LTH-k) támogatják a piacot, akik a friss árfelfedezésben reménykednek, nem pedig az új STH-k, akik „megvennék a merülést”.
„A HODL-hadsereg növekedésével ez lehetővé teszi számunkra, hogy új ATH-kat (69k csúcs) hozzunk létre anélkül, hogy túl sok STH lenne a piacon” – magyarázta Root.

„Mivel nem értük el a 100K feletti árakat, amire oly sokan számítottak, sokan még mindig úgy gondolják, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik, és ezért talán megtartják a coinjaikat.”

Bitcoin hodlolt vagy elveszett érmék chartja. Forrás: Glassnode

Így a Bitcoin realizált ára – az az átlagár, amelyen az összes coin utoljára mozgott – 25.000 dollár körül valószínűtlen célnak tűnik, köszönhetően az LTH-k alacsony eladási hajlandóságának.
Bár néhányan úgy döntöttek a közelmúltban, hogy mégis eladnak, ez annak köszönhető, hogy 2021-ben korábban a csúcsokon vásároltak, és csökkenteni akarták a veszteségeiket – folytatta Root.

Tágabb értelemben azonban azok, akik a Bitcoin első 60.000 dollár feletti kirándulása során vásároltak, a hodlot választották, nem pedig az eladást.
„Következtetés: Némi kimerülés jön azoktól az emberektől, akik az első 64k csúcsra való felfutáskor vásároltak, de sokan még mindig tartják coinjaikat” – olvasható a Twitter-szálban.

„Az idősebb LTH-k főként erősen tartják magukat. Nincs igazi ok arra, hogy a realizált árfolyam alá csökkenjünk.”

Bitcoin realizált ár grafikon. Forrás: BuyBitcoinWorldwide

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, egyes piaci szereplők továbbra is rendkívül óvatosak azzal kapcsolatban, hogy a következő hónapokban kapitulációs esemény következik be a Bitcoin esetében.
Egy ilyen estben a 30.000 dollár visszatérése is lehetséges, vagy rosszabb esetben a 21.000 dollárnál lévő 200 hetes mozgóátlag viselkedhet támaszként.

Minden az Egyesült Államok Szövetségi Tartalékbankjától és az inflációra adott reakciójától függ – mondják, bár ez messze nem egyértelmű, köszönhetően a Fed-intézkedések korlátozott mozgásterének.
Ha azonban a keménykezű politika válik a normává, a részvények, az árucikkek és a kockázati eszközök keményen megsérülnének – komoly ellenszél lenne ez a kriptó számára.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!