Egy közgazdász szerint a Fed válasza az inflációra magasabbra tolja a kriptót

-

Az Allianz vezető gazdasági tanácsadója, Mohamed El-Erian szerint a Federal Reserve inflációra adott válasza a kriptovaluták, például a bitcoin árfolyamát „feljebb fogja repíteni”. Megjegyezte: „Ezt kapod, ha túl sokáig vársz azzal, hogy felismerd, mi az infláció, és lépéseket tegyél”.

Az Allianz vezető közgazdászának előrejelzései

Mohamed El-Erian közgazdász a CNBC-nek adott hétfői interjújában az amerikai gazdaságról, a piacokról és a Federal Reserve inflációra adott válaszáról beszélt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


El-Erian a cambridge-i Queens’ College elnöke. Emellett gazdasági főtanácsadó az Allianznál, az egyik legnagyobb befektetésialap-kezelő, a PIMCO anyavállalatánál, ahol vezérigazgató és társbefektetési igazgató volt.
Kifejtette:

„Szerintem a piacok megértették, hogy három problémánk van. Az egyik a magas, tartós infláció. A másik: a Fed nagyon le van maradva, és a harmadik: a rendezett deflációhoz vezető út elég keskeny.”

E tényezők miatt a közgazdász szerint a vállalatoknál most kérdések merülnek fel a növekedéssel kapcsolatban. Megjegyezte, hogy a Goldman Sachs befektetési bank hétfőn azzal állt elő, hogy a következő két évben 35%-os valószínűsége van egy recessziónak. „Ez egy jelentős szám, a 35%” – hangsúlyozta El-Erian.
„A nagy kérdés tehát az: tudunk-e navigálni ezen a sokkal nehezebbé vált inflációs növekedési tájon?” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy „a bankvezérek, aggódnak a makrokörnyezet miatt”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az érték helyreállítása

Az Allianz gazdasági főtanácsadóját a kriptopiac hosszú távú kilátásairól kérdezték, miután a hétvégén egyes főbb kriptopénzek, köztük a bitcoin eladása megtörtént.
„Szerintem a kriptósok számára az az aggodalom, hogy ez a visszaesés akkor történik, amikor az arany felfelé ível és majdnem 2000 dollárra emelkedik” – vélekedett. „Mert a kriptó mellett szóló nagy érv az, hogy diverzifikáló. Az infláció idején ez vonzó. És az utóbbi időben a kriptó nem játszotta ezt a szerepet”.
Tovább részletezte:

„Amit mindenhol látunk, az az érték helyreállítása, és ez jó dolog. Ezt látjuk a részvényeknél, ezt látjuk a kötvényeknél, ezt látjuk a kriptóknál.”

„Csak alkalmazkodunk egy olyan paradigmához, amelyben a likviditás már nem bőséges, és már nem kiszámítható” – tette hozzá.
El-Erian megismételte: „Szóval én ezt az érték-helyreállítás részének tekintem, amit elég sok eszközben látunk, még nem mindegyikben, de már elég sokban”.

A Fed inflációs célja és a kriptopiac

El-Eriant arról is kérdezték, hogy mi kényszerítené a Federal Reserve-öt az inflációs cél megváltoztatására, és mi lenne az a cél.
„Attól tartanának, hogy a túl erős fékezéssel nemcsak rövid távú, hanem hosszabb távú recesszióba taszíthatják a gazdaságot”. Folytatta: „Nagy lesz a kísértés, és sokan fogják őket sürgetni, hogy a célt 2%-ról 3%-ra emeljék mint kiutat. Ez nem lesz könnyű kiút, és hihetetlenül ellentmondásos lesz”.

„Ezt kapjuk, amiért túl sokáig vártunk azzal, hogy felismerjük, mi az infláció, és lépéseket tegyünk. Már tavaly el kellett volna kezdenünk a QT-t. Nem tettük meg. És most látjuk a következményeit annak, hogy a Fed ilyen későn lépett.”

A közgazdászt megkérdezték, hogy mi fog történni a kriptóval és az arannyal, ha a Fed azt teszi, amit leírt.
Azt válaszolta:

„Mindkettő feljebb megy.”

Olvastad már? NFT-t használna az Emirates légitársaság

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Young Americans for Liberty chapter of the University of Cincinnati

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!