Mark Cuban szeretné kihasználni a blokkláncot az ingatlan innovációhoz

-

A technológiai milliárdos Mark Cuban érdeklődését fejezte ki a blokklánc technológiában rejlő lehetőségek iránt az ingatlanfejlesztés forradalmasításában.

Mindez Jason Calacanis vállalkozó városfejlesztési javaslatát követte, amely vitát váltott ki a csúcstechnológia nagyszabású városfejlesztési projektekbe való integrálásáról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Blokklánc a városfejlesztésben

A Calacanis tíz új város építését javasolta az Egyesült Államokban, mindegyikben egymillió lakással.

Ezek célja a városi élet újradefiniálása lenne, a fenntarthatóságra és a megfizethetőségre összpontosítva.

Cuban egy fokkal tovább ment a beszélgetésben.

Javasolta a blokklánc-technológia felhasználását, különös tekintettel az ingatlanügyletek és a projektmenedzsment automatizálására és biztonságossá tételére.

A milliárdos javaslatában egy okos szerződés létrehozása szerepel egy nulla tudással rendelkező layer-2 blokkláncplatformon. Ez a szerződés automatikusan ellenőrizné az építési engedélyek kiadását.

Az ellenőrzés után létrehozna és elküldene egy NFT-t, amely 250.000 dollárnyi USDC-t, egy népszerű stablecoint szabadít fel, amikor egy Oracle igazolja, hogy egy lakóegység elkészült.

Az intelligens szerződés folyamatosan figyelné az új építési engedélyeket, és minden további épített lakóegység esetén új NFT-t generálna.

Ezenkívül Cuban azt javasolja, hogy egy több aláírással ellátott pénztárcát használjanak, hogy a tranzakcióban részt vevő mindkét fél számára biztosítsák a biztonságot és a kölcsönös védelmet.

Némi szkepticizmus

Néhány felhasználó megkérdőjelezte a ZK rollup, egy kifinomult blokklánc-megoldás használatának szükségességét erre a célra.

Cuban válaszában hangsúlyozta a több aláírással ellátott tárca használatának egyszerűségét és biztonsági előnyeit a projektalapok kezelésére.

Calacanis azonban azt javasolta, hogy a pénzátutaláshoz válasszunk egy hagyományosabb, bizalmon alapuló módszert.

Olvastad már? A Lido legyőzi a MakerDAO-t, az Aave-t, és megmutatja, ő a vezér

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!