A Lido legyőzi a MakerDAO-t, az Aave-t, és megmutatja, ő a vezér

-

A top 10 DeFi protokoll közül a Lido Finance (LDO) rendelkezett a legnagyobb tőkebeáramlással a eszközök tekintetében – derült ki a DefiLlama adataiból.

A Total Value Locked (TVL) metrikát használva a blokklánc aggregátor kimutatta, hogy a Lidónak 1,58 milliárd dollárnyi tőkebeáramlása volt az elmúlt hét napban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Más projektek, köztük a MakerDAO (MKR) és az Aave (AAVE) meg sem közelítették a Lido számait.

A Lido TVL-jének megugrása azt jelentette, hogy a protokoll sokkal több tőkét tudott vonzani, mint a többiek.

Ez a likvid staking a hitelezéssel szemben

A növekedés azt is jelenti, hogy a likviditás lekötésével foglalkozó piaci szereplők eléggé bíztak a Lidóban ahhoz, hogy jobb hozamot adjanak, mint a többiek. Az emelkedés egyik oka a likvid staking iránti kereslet növekedése volt.

A likvid staking lehetővé teszi a piaci szereplők számára, hogy részt vegyenek a tétgyűjtésben, miközben rugalmasságot biztosít a token megvásárlásához és eladásához.

A Lido dominanciája ezen a téren összefügghet az Ethereum (ETH) azon döntésével, hogy áttér a Proof-of-Stake (PoS) rendszerre.

Azóta a Lido stETH iránti kereslet emelkedik. stETH a blokkláncműveletek támogatására elhelyezett Ethereum tokent képviselő kriptopénz.

A Lido azonban nem az egyetlen projekt, amely likvid staking szolgáltatásokat kínál.

A Rocket Pool (RPL), amely szintén a hét 10 legjobb DeFi TVL-je között volt, ugyanezt teszi.

A Rocket Pool azonban nem tudta elérni a Lidóhoz hasonló népszerűséget.

A cikkírás idején a Lido teljes TVL-je 22,88 milliárd dollár volt. A Rocket Pool, a likvid staking protokollok táblázatának második helyezettje 2,43 milliárd dolláros TVL-rel rendelkezett.

Lido
Forrás: Messari

A DeFi jövőjét irányítani?

Érdemes azonban megemlíteni, hogy a héten széleskörűen megnőtt a likvid staking aktivitás.

Miközben tehát a projektek vezették a rangsort, mások is kivették a részüket a betétekből.

Az Aave és a Maker számára, amelyek alapjai a hitelezésre épülnek, nehéz lehet megelőzni a Lido felfutását.

Ennek oka, hogy sokan azt jósolták, hogy a likvid staking most a DeFi jövőjében a pole pozíciót foglalja el, főként a számos felhasználási eset miatt.

A liquid staking protokollok néhány felhasználási esete közé tartozik a yield farming, a stablecoinok mintelése és a csomópontok futtatása. A Lido esetében is messzire ment, hogy más projektekkel integrálódjon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közelmúltban a Lido integrálódott a Terra Classic (LUNC) blokklánccal. Az ehhez hasonló lépések segíthetnek a projektnek abban, hogy a DeFi királyaként bélyegezze meg pozícióját.

Ha a Lido továbbra is más partnerségek irányába dolgozik, akkor a Maker és az Aave számára talán nem marad más lehetőség, mint hogy engedjenek a projektnek.

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy mások nem mozgathatják a szálakat, hogy megdöntsék a jelenlegi helyzetet.

Olvastad már? Kripto befizetések és kifizetések: A jövő szerencsejátékok pénzügyi oldala

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo árak emelkednek, mivel a Shiba Inu és a NEAR továbbra is lefelé ívelő spirálban maradnak

A Bitcoin és más altcoinok számára a kriptopiacon a Bitcoin feleződése utáni rali kezdetének tűnő időszak után az utóbbi időben más-más szerencse érte a kriptopiacot. Az...

Ausztráliában jóváhagyták az első spot Bitcoin ETF-et

Az ausztrál értékpapír-tőzsde, az ASX jóváhagyta az első spot Bitcoin ETF-et, a kereskedés pedig június 20-án kezdődik. Új piacokat hódít meg a VanEck Ausztrália legnagyobb értéktőzsdéje, az...

A 99Bitcoins és a ZKsync szuper airdropot tart

Sokak örömére két hamarosan bevezetésre kerülő kriptovaluta, a ZKsync és a 99Bitcoins még az árfolyam-emelkedéssel tarkított CEX-jegyzésük előtt tart egy nagyszabású airdropot. A kriptovaluták kedvelői folyton...

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!