Kriptotőzsdén keresztül mosott lopott pénzt egy nigériai politikus

-

Idén májusban a nigériai Patricia Technologies kriptotőzsdéről körülbelül 2 millió dollárnyi kriptopénzt loptak el ismeretlen hackerek.

A rendőrségi nyomozás során rájöttek, hogy az esetért valójában egy helyi politikus felelős, aki a lopott pénz egy részét, nagyjából 60 ezer dollárt a saját bankszámlájára utaltatta ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Wilfred Bonse, a nigériai politikus idén tavasszal vett részt a tőzsde megtámadásában, amely során több millió dollárt sikerült zsákmányolniuk.

A platform ezután arra kényszerült, hogy külső tőkebevonást hajtson végre, hogy a felhasználóinak visszafizethesse a pénzt.

A tőzsde ügyvezetője, Hanu Fejiro elmondta, Bonse letartóztatásával, és a pénz egy részének a visszakerülésével végre tényleges eredményeket tudnak az ügyfeleiknek felmutatni.

A nigériai rendőrség szóvivője a hivatalos bejelentés során elmondta, egyelőre még zajlik a nyomozás, hogy minden felelőst bíróság elé állíthassanak, de Bonse lefülelése nagy előrelépés.

„Wilfred Bonse saját maga próbált meg tisztára mosni 50 millió nairát, a saját kriptotárcáin keresztül vezetve ezt az összeget, amely eredetileg abból a 607 millióból származik, amelyet a Patricia Technologies számláiról loptak el. Bonse így aktív résztvevőként szerepelt ebben a komplex bűnügyben.”

A tőzsde a közösségi médiában ünnepelte a politikus letartóztatását, és köszönetüket fejezték ki a nigériai rendőrségnek.

Fejiro szerint a visszaszerzett pénzt azonnal a felhasználók rendelkezésére bocsátják.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tőzsde pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy az áldozatok számára megkezdi a kártalanítás első fázisát, így kifejezetten kapóra jött, hogy a rendőrség kézre kerítette Bonse-t, és az ellopott pénz egy része is visszakerült.

Olvastad már? 70%-ot ugrott a Gorilla mém érme, a szakértők szerint mégis a Meme Kombat lehet az új PEPE

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!