Már majdnem fél millió bitcoin van az ETF-ek tulajdonában

-

Újabb rekordot döntöttek a bitcoin ETF-ek, hat nap alatt összesen 1,3 milliárd dollárnyi bitcoint vásároltak fel, 20.900 darabot.

Így a teljes készlet mennyisége is jelentős mérföldkőhöz közelít, hiszen már majdnem eléri a félmilliót, több, mint 30 milliárd dollár értékben.

A GBTC-t leszámítva a Fidelity FBTC és a Blackrock IBIT dominál a Bitcoin ETF-ek között a birtokolt készletek tekintetében

A legnagyobb tulajdonosnak a Grayscale számít, őket követi a fidelity és a Blackrock, a másik két legnagyobb kibocsátó, akik az élen járnak a bitcoin-vásárlásban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Január 11-én indult útjára a spot piaci bitcoin ETF, egészen pontosan kilenc új kibocsátó közreműködésével, és azóta is töretlen a menetelésük.

Az újak közül első helyen a Blackrock IBIT áll, 242 ezer bitcoinnal, amely a jelenlegi árfolyamon 15,6 milliárd dollárt jelent.

Ezzel az ETF-ek vagyonának az 51%-a nála van. A Fidelity FBTC követi a sorban, 28%-os részesedéssel, amely 135 ezer bitcoint jelent, ennyivel rendelkeznek az ügyfeleik megbízásából.

A két vállalat felel a teljes ETF-piaci kapitalizáció 79,8%-ért. Az Ark Invest 40 ezer, a Bitwise 30 ezer bitcoint tart, a VanEck pedig 8 ezer bitcoint kezel a március 23-i adatok alapján.

A sort a Valkyrie folytatja 6900, az Invesco 4900, és a Franklin Templeton 4100 bitcoinnal.

A legkisebbnek jelenleg a Wisdomtree tekinthető, ők 1100 bitcoint vásároltak az ügyfeleik számára. Hét vállalat is a Coinbase szolgáltatásait veszi igénybe, ők végzik nekik a letétkezelést.

A fidelity saját maga tárolja a bitcoinját, a VanEck a Geminit választotta a letétek kezeléséhez, a Valkyrie pedig a Bitgo mellett döntött, de a Coinbase is szerepel a rendszerükben, mint másodlagos letétkezelő.

Az ETF-ek tárcáiban lévő bitcoin így a teljes 21 milliós összkészletnek mintegy 2,25%-át képviseli.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ha a számokhoz hozzávesszük a Grayscale készleteit is, akkor a cégek bitcoin-vagyona eléri a 824 ezer bitcoint, amely már majdnem a teljes készlet 4%-a.

A becslések alapján, ha a vásárlási ütem így folytatódik, akkor a jövő hét során az új ETF-ek által kezelt mennyiség el fogja érni a félmilliós mérföldkövet, újabb rekordot beállítva a területen.


Olvastad már? AI választások a legdinamikusabb altcoinok számára ezen a bikapiacon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!