Már 150 napja oldalazik a Bitcoin

-

Az elemzők szerint a mostanában látható Bitcoin árfolyam-mozgások tipikusan a bikapiacokat szokták megelőzni.

A BTC már 150 napja egy 5000 dolláros sávban mozog, 40 és 45 ezer dolláros árfolyam között, immár öt hónapja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoSlate egyik elemzője, James Van Straten szerint ez a viselkedés kifejezetten jellemző a BTC-re, és bár már két éve nem látott magasságokat is elért az ár, a mozgási tartománya valójában kifejezetten szűk, egyelőre nem sikerült a kitörés belőle.

bitcoin
Forrás: CryptoSlate

Ez a sáv pedig csupán 5000 dollár széles, ennél nagyobb kilengést hónapok óta nem mutat az árfolyam, ha napi nézeten vizsgáljuk a grafikont.

„Ha megnézzük az árfolyamot, akkor azt látjuk, hogy egy 5000 dolláros sávon belül mozog. 146 napon keresztül 40 és 45 ezer dollár között kereskedtek a BTC-vel. Ez előtt pedig a 35 és 40 ezer dollár közötti sávban mozgott, 138 napig.”

Van Straten szerint ez a fajta oldalazó ármozgás rendkívül frusztráló lehet a bikák és a medvék számára is, ennek ellenére egyáltalán nem számít kirívó esetnek, sokszor előfordul.

Ha ezt a sávot megnöveljük 10 ezer dollárra, akkor is az látszik, hogy az árfolyam hosszú időt tölt ilyen sávokban.

„Ha megnézzük az árfolyam historikus alakulását, és ilyen 10 ezer dolláros sávokat keresünk, akkor rengeteget találunk belőlük. A BTC tipikusan 100-250 napot is eltölthet egy-egy ilyen árfolyamsávban oldalazva. A mostani oldalazás beleillik ebbe a mintázatba, egyáltalán nem számít anomáliának.”

A kereskedők már a felezést várják

Sokan fejezik ki a csalódottságukat, hogy a BTC nem indult még meg egyértelműen felfelé, pedig már majdnem három hete elfogadták a spot piaci bitcoin ETF-eket az USA-ban.

A felezés is pár hónapon belül itt lesz, így a piacon az a közmegegyezés, hogy most már nemsokára megkezdődhet a hegymenet.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Amíg ez nem történik meg, addig viszont nem valószínű, hogy kitör az ár a jelenlegi sávból. Hasonlóan vélekedik a népszerű elemző, Michael Van De Poppe is.

„A BTC-t tekintve nem változott az elképzelésem, a következő két hónara továbbra is a 38-48 ezer közötti sávban várom a mozgásokat. Lehet, hogy rövid távon még jön egy korrekció, és a felezés előtti kisebb emelkedés is benne van a pakliban.”

bitcoin
Forrás: Michaël van de Poppe/X

A felezés drasztikusan megváltoztatja majd a BTC piaci dinamikáját, a kereslet és a kínálat egyensúlyát, ráadásul az ETF-ek is beleszólnak a dolgok alakulásába.

A különböző kibocsátók a jelenlegi vásárlásaikkal a naponta kibányászott mennyiségnek a tízszeresét vonják ki a piacról.

Olvastad már? A Cardano HODLER-eknek számítaniuk kell arra, hogy az ADA emelkedik vagy sem?

Forrás

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!