Jön az euró alapú stablecoin

-

A Monei, egy európai fizetési platform bejelentette, hogy a Spanyol Nemzeti Bank közreműködésével megkezdték az euró alapú stablecoin, az EURM tesztelését.

A tervek alapján a token az Ethereum és a Polygon hálózatain fog működni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tesztek során elsőként csak néhány felhasználó számára lesz lehetőség a tokenekkel való fizetésre, és nekik is csak kis mennyiségű pénz fog a rendelkezésükre állni.

A Monei bejelentése alapján a tesztek a Spanyol Nemzeti Bank pénzügyi innovációs keretrendszerén belül indulnak majd el, így szinte teljes mértékben ki tuják küszöbölni a pénzügyi kockázatokat.

Az EURM 1:1 arányban van fedezve euróval, és a Monei saját tárcáján keresztül lesz majd kibocsátva.

Ehhez a tárcatulajdonosoknak a Spanyolországban népszerű Bizum fizetési rendszeren keresztül kell pénzt beutalni a tárcába, majd ennek segítségével tudják igényelni az EURM tokeneket.

Az első próbák során néhány felhasználó kap lehetőséget arra, hogy fejenként 10 EURM tokent nyomtassanak maguknak.

Az ehhez letétbe helyezett pénzt két bank, a BBVA és a Caixabank fogja kezelni, és a tervek szerint bármelyik pillanatban vissza lehet váltani a tokeneket a hagyományos pénzre, amely utána visszakerül a tárcákba.

„Az EURM egy példa nélküli innovációs újításnak számít, és lehetőséget ad számunkra, hogy a pénzügyek menedzselését a következő szintre emeljük, és az egész pénzrendszert biztonságosabbá, rugalmasabbá, gazdaságosabbá, demokratikusabbá és liberálisabbá tehessük.”

A Monei alapítója, Alex Saiz Verdauger elmondta, a rendszer az Ethereum és a Polygon hálózatán fog majd működni, és olyan applikációkban lehet majd használni, amelyekben a hagyományos digitális pénzek problémát jelenthetnek, vagy kevésbé praktikus a használatuk.

A tesztek során különböző funkciókat próbálnak ki, például azt, hogy hogyan lehet naponta többször is kisebb összegű kifizetéseket végrehajtani, hogyan lehet automatizálni ezeket a kifizetéseket, a meglévő hitelek törlesztéséhez napi letéteket elutalni a célszámlákra, vagy éppen azt, hogy a cégek hogyan tudnak napi utalásokat indítani a saját alkalmazottaik számára anélkül, hogy ezzel felborulna a megszokott üzletmenet, és drága jutalékokat kellene fizetni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Monei úgy becsüli, hogy a sikeres teszteket követően több millió felhasználó számára indíthatják el a szolgáltatásaikat, hiszen egyedül a spanyol piacon 57 millió potenciális ügyfelük lehet.


Olvastad már? A Cardano HODLER-eknek számítaniuk kell arra, hogy az ADA emelkedik vagy sem?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék. Június 13-án...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!