Már 12 millió ETH-t helyeztek letétbe a különböző staking platformokon

-

A Defillama.com legfrissebb adataiból kiderül, hogy a likvid staking szolgáltatást lehetővé tévő platformokon rekordmagas összeget ért el a lekötések száma, és átlépte a12 milliós mérföldkövet.

Jelenleg 23 ilyen platformot listáz az adatgyűjtő oldal, ezeken pedig összesen 12,31 millió dollárnyi ETH-t kötöttek le a felhasználók, hogy ezért cserébe staking jutalmat kapjanak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A múlt héten ez a szám még csak a 11,94 millió dollárt érte el, a legnagyobb szereplőnek pedig a Lido számított, a teljes lekötés nagyjából 70%-a rajta keresztül történt.

A Defillama.com statisztikái 2023. szeptember 25-én.

A Lido esetében nem csak a validátor csomópontjaiban, hanem a defi platformján is sok ethert kötöttek le a felhasználók, egészen pontosan 8,7 milliót. Mára ez is 30 ezerrel több lett az öt nappal ezelőtti értékhez képest.

Ugyanebben az időperiódusban a Coinbase a saját 1,29 millió ETH-s készletét szintén növelni tudta, és mára elérte az 1,3 milliót.

Ez nem számít mind lekötött tokennek, de ennyit találhatunk a tőzsdéhez köthető tárcákban. A Rocket Pool részesedése 940 ezer ETH-ról 945 ezerre növekedett.

A Binance vezeti a mezőnyt 86%-os növekedéssel

A legnagyobb növekedést a Binance számaiban láthatjuk, a tőzsde 318 ezer ETH-val tudta növelni a tartalékait az elmúlt napok során a likvid staking szolgáltatásán belül.

A WBETH token mögötti fedezetként 445.500 ETH szolgált a tőzsde tárcáiban, mára ez a szám viszont meghaladta a 764 ezret, ennyit helyeztek letétbe a felhasználók.

Az öt legnépszerűbb WBETH pénztárca (ERC20) az etherscan.io szerint 2023. szeptember 25-én

A Dune Analytics adataiból kiderl, hogy a Binance Smart Chain hálózatán 161 ezer ETH-t tartanak, míg az Ethereum főláncán találhatjuk a tokenek többségét, 602 ezret.

A blokklánc adatainak az elemzéséből ráadásul kiderül, hogy a legnagyobb növekedést az előző hétvégén, szeptember 23-án és 24-én lehetett tapasztalni a lekötések számában.

A Dune Analytics adatai szerint a WBETH kínálata 2023. szeptember 25-én

Más staking platformok szerényebb növekedést tapasztaltak ebben az időszakban. A Frax 260-ról 261 ezerrel növelte a lekötéseit, a Stakewise esetében pedig 0,05%os növekedést lehetett tapasztalni.

A nagyobb játékosok előnye szemmel látható, a teljes staking szektort a hat legnagyobb szolgáltató uralja, náluk van a lekötések 98,24%-a. Ezeken a platformokon a felhasználók a jelenlegi időpontig 12,093 millió ethert kötöttek le.

Olvastad már? A Gemini 24 millió dollárt fektet be Indiában a jogi problémák ellenére

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!