A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

-

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel közelebb kerültek a lehetséges visszafizetésekhez.

Michael A. Kaplan csődbíró a szeptember 26-án tartott bírósági meghallgatáson adta meg a jóváhagyást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BlockFi a 11. fejezet szerinti tervének többszöri átdolgozásával haladt a kedvező eredmény felé.

A vállalat először november 28-án nyújtotta be a felszámolási tervet a csődbíróságnak. Ezt követően három módosítást nyújtott be május 12-én, június 28-án és július 31-én, amint azt a bírósági beadványok dokumentálják.

A bíróság jóváhagyta a BlockFi tervét, a hitelezők visszafizetése közeledik a realitáshoz

A BlockFi felszámolási tervének jóváhagyása azután vált lehetővé, hogy a vállalat sikeresen rendezte a hitelezői bizottsággal a cég felső vezetését érintő ellentmondásos vitát.

Egy szeptember 25-én benyújtott bírósági beadványból kiderült, hogy a BlockFi hitelezői bizottsága tudomásul vette az egyezséget.

Úgy vélik, hogy ez eloszlatta a további adminisztrációs díjakkal és költségekkel kapcsolatos aggodalmakat, amelyek csökkenthették volna a hitelezők visszafizetéseit.

Jelentős, hogy a BlockFi csődje összefonódott az FTX összeomlásával. A hitelezési platform erre mutatott rá, mint a bukásának kritikus tényezőjére.

A hitelezői bizottság azonban kérdéseket vetett fel a BlockFi és az FTX, valamint annak korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried kapcsolatáról is, ami a helyzet összetettebb hátterére utal.

A BlockFi és a hitelezők további lehetőségei

Az, hogy a nem biztosított hitelezők milyen mértékben kapnak majd visszafizetést, a BlockFi folyamatban lévő jogi csatározásaitól függ, különösen az FTX és más csődbe ment kriptopénzcégek ügyében folyó jogi csatározásoktól.

Ez a kulcsfontosságú tényező kiemeli a vállalat jogi törekvéseinek fontosságát a hitelezők számára kedvező eredmények biztosítása érdekében.

Becslések szerint a BlockFi akár 10 milliárd dolláros elképesztő összeggel tartozik a hitelezők hatalmas csoportjának.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


E hitelezők közül a három legnagyobbnak együttesen 1 milliárd dollárral tartoznak, míg a Three Arrows Capital kripto fedezeti alap 220 millió dollár visszafizetésére számít.

A BlockFi a Kirkland & Ellis LLP és a Haynes and Boone LLP elismert ügyvédi irodák jogi képviseletével lavírozik ezeken a zűrzavaros vizeken.


Olvastad már? A Tether álhírek miatt szidja az amerikai sajtót

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!