A SEC lemond a BlockFi 30 millió dolláros bírságáról a hitelezők kifizetéséig

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) beleegyezett abba, hogy elhalassza a csődbe ment kriptopénz hitelező BlockFi 30 millió dolláros büntetésének kifizetését, amíg a hitelezők visszakapják a pénzüket.

Az összeg a 2022. februári 50 millió dolláros egyezség egy részét képezi a szabályozóval.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A június 22-i bírósági dokumentumok szerint az SEC lemond a BlockFi tartozásáról azért, hogy „maximalizálja” és elkerülje a késedelmet a befektetők részére nyújtandó összegek kifizetésében, „amíg a többi engedélyezett követelés teljes összegét kifizetik”.

A dokumentum szerint:

„Az SEC vállalta, hogy lemond a részvételről a Terv alapján történő kifizetésekben, és nem követeli meg készpénz tartalék létrehozását e kifizetésekkel kapcsolatban”.

Az SEC 2022. februárjában bejelentette intézkedéseit a kriptopénz-kölcsönző cég ellen, amiért nem regisztrálta magas hozamú kamatozású számláit értékpapírokként.

A BlockFi beleegyezett abba, hogy 50 millió dollárt fizet a szabályozónak a megállapodás részeként, valamint további 50 millió dollárt 32 amerikai államnak, akik hasonló panaszokkal léptek fel.

Bírósági dokumentumok szerint az SEC a legfelső helyen állt a BlockFi hitelezőinek listáján, a West Realm Shires Services Inc. (üzleti nevén FTX US) mellett.

A BlockFi 2022 novemberében nyújtotta be a Chapter 11 csődeljárási kérelmet az FTX válsága miatt felmerült kérdések miatt. A csődeljárásra vonatkozóan a BlockFi akkoriban 256,9 millió dolláros likviditással rendelkezett.

Május 11-én egy szövetségi bíró engedélyt adott a BlockFi-nak arra, hogy 297 millió dollárt visszafizessen az ügyfeleknek, akiknek a letétei a Wallet programjában voltak tartva.

Ez a visszafizetés nem vonatkozott a BlockFi kamatozó számláit (BIA) használó ügyfelekre, amelyek a csődeljárások vagyonát képezték. A BlockFi BIA számláinak értéke meghaladja a 375 millió dollárt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A BlockFi több mint 100.000 dollárt fog visszatéríteni Kalifornia ügyfeleinek, akik továbbra is törlesztették kölcsöneiket annak ellenére, hogy a vállalat 2021. november 10-én leállította a kereskedést.

A Kaliforniai Pénzügyi és Innováció Bizottságának vizsgálata szerint legalább 111 kölcsönfelvevő az államban 103.471 dollárnyi törlesztést végzett a csődeljárást követően.


Olvastad már? Egy ismert kereskedő azt jósolja, hogy a Bitcoin 12.000 dollárra fog zuhanni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!