A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF kérelemről.

A szabályozó hatóság lépése egyre nagyobb vitát vált ki, mivel a Bloomberg elemzője, James Seyffart rámutatott, hogy a döntés valójában csak november 11-én esedékes.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Seyffart szerint a halasztás ilyen korai időpontban való megjelenése a szabályozó várható lépésére utalhat, amely szerint a Bitcoin ETF kérelmek jóváhagyását a jövő évre halasztja.

Történelmileg a piaci szabályozó arról ismert, hogy a spot Bitcoin ETF kérelmekre vonatkozó döntések meghozatalához szükséges időt maximalizálja, és ez lehet, hogy az ügynökség proaktív módon jár el az Ark Invest bejelentésével kapcsolatban.

Mivel az amerikai kormány valószínűleg a shutdown küszöbén áll, ami ellehetetlenítené a SEC-t, az ETF-döntés késleltetése okos lépésnek tűnik a felügyelet részéről.

Az Egyesült Államokban egy spot Bitcoin ETF-re vonatkozó várakozás nagyon dinamikusan növekszik, és mivel a BlackRockhoz hasonló cégek jelenleg is versenyben vannak, a várakozás csak még fokozódott.

Az iparág előnyre tesz szert a Grayscale révén

A Grayscale kontra SEC jogi csatározás legutóbbi döntése, amely az előbbi javára döntött, jelentős előnyhöz juttathatta a tágabb iparágat ezzel a spot Bitcoin ETF lépéssel kapcsolatban.

Az ítéletben az elnöklő bíró elmarasztalta a SEC-t, amiért az nem engedélyezte a Grayscale számára, hogy a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) terméket teljes értékű Bitcoin ETF-é alakítsa át, és elrendelte a felülvizsgálatát.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEC most valószínűleg tudomásul veszi a bírósági döntést, hogy felülvizsgálja álláspontját, tovább táplálva az optimizmust, hogy a szabályozó talán egy olyan korszak végére ért, amelyet többszöri elutasítás jellemzett.

Olvastad már? Mémek a harci arénában – A Meme Kombat ($MK) őrülten izgalmas csatákba hív

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!