Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

-

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel szankciós listájára.

Ezen személyek egyike Ethereum (ETH) tárca tulajdonosa volt. A „0x9c2” címet viselő Ethereum tárca a mexikói Sinaloa drogkartellel kapcsolatban álló férfié.

A mexikói bandát a világ egyik legnagyobb drogkartelljének tartják, és a fentanil egyik fő szállítója az Egyesült Államokban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tárca jelenleg mindössze 0,017 ETH-t (27 dollár) tartalmaz. Ugyanakkor több tízezer dollár értékű ügyleteket bonyolított le stablecoinokban, mint például a Tether (USDT) és az USD Coin (USDC).

Az Ethereum tárca tulajdonosa egy pénzmosó

A hatóságok szerint az illető,

közvetlenül egy Chapitos-helyettesnek jelent, és egy olyan pénzmosó szervezetet működtet, amely többek között virtuális valutát és átutalásokat használ arra, hogy az Egyesült Államokban történő tiltott fentanileladásokból származó bevételeket a Sinaloa-kartell mexikói vezetőihez juttassa.

A pénztárcán rögzített tranzakciók többsége a Coinbase-ről befelé irányuló, és a Binance felé irányuló, kifelé irányuló átutalások voltak.

Az Egyesült Államokban az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) már figyeli a Coinbase-t és a Binance-t, mert állítólag be nem jegyzett kriptoértékpapírokat kínálnak az ügyfeleknek.

Nem engedélyezett a szankcionált címekkel való együttműködés

A szankció befagyasztja az említett Ethereum tárca által az Egyesült Államokban tartott eszközöket, és megtiltja az amerikaiaknak, hogy tranzakciókat bonyolítsanak le ezzel a tárcával.

Technikailag a szankcionált cím továbbra is használható, de illegális a vele való tranzakció.

Ez azt jelenti, hogy azok a kriptopénz-tőzsdék, amelyek a tárca címéhez kapcsolódnak, jogi következményekkel szembesülhetnek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tavaly az OFAC az Észak-Korea által támogatott Lazarus Grouphoz és a Tornado Cash kriptotumblerhez kapcsolódó kripto címeket is szankcionálta kriptohackek és pénzmosás miatt.


Olvastad már? Mémek a harci arénában – A Meme Kombat ($MK) őrülten izgalmas csatákba hív

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!