A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

-

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban – Spanyolországban és Írországban.

Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a központi banktól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A regisztráció lehetővé teszi a Kraken számára, hogy csere- és tárca letétkezelési szolgáltatásokat nyújtson a spanyol lakosok számára.

Írországban elektronikuspénz-kibocsátó intézményi (EMI) engedélyt kapott a központi banktól.

Az engedély lehetővé teszi, hogy az Európai Unió (EU) 27 tagállamára és az Európai Gazdasági Térség országaira is kiterjessze az euró-kriptó kereskedési szolgáltatásait.

A 2011-ben indult kriptovállalat Írországban és Olaszországban már VASP-ként van bejegyezve.

Curtis Ting, a Kraken globális működésért felelős alelnöke megjegyezte,

„A mai bejelentés egy újabb fontos mérföldkő az európai terjeszkedési stratégiánkban… Mind Írországban, mind Spanyolországban izgatottan várjuk, hogy részesei legyünk az ottani élénk helyi fintech szektoroknak. Alig várjuk, hogy szélesebb értelemben is folytassuk befektetéseinket Európában.”

A Kraken számára ez egy jelentős lépés az EU-s terjeszkedés irányába. A kriptoeszközök piacáról szóló rendelet (MiCA) 2024-ben lép hatályba az EU-ban. A rendeletet 2025-re hajtják végre teljes mértékben.

A MiCA értelmében az EU-ban kriptopénz-szolgáltatóként működő bármely vállalatnak regisztrálnia kell magát az Unió 27 hatóságának valamelyikénél.

Sok tőzsde vizsgálja erőteljesen a terjeszkedési terveket az EU-ban, mivel a kripto-cégek számára egyre nehezebb a fennmaradás az ellenséges Egyesült Államokban.

A Kraken minden piacon küzd a szabályozókkal

A Kraken már több jogi csatát is megvívott az amerikai szabályozókkal. Tény, hogy mind az értékpapír-, mind az árupiaci szabályozó hatóságok a múltban eljárást indítottak a tőzsde ellen.

A Commodity Futures Trading Commission (CFTC) 2021 szeptemberében 1,25 millió dollárra bírságolta a céget, amiért az illegálisan kínált marginált kiskereskedelmi árutranzakciókat virtuális eszközökkel, köztük a Bitcoinnal, és nem regisztráltatta magát határidős kereskedőként.

A kripto cég 2022 novemberében megállapodott az Értékpapír- és Tőzsdebizottsággal (SEC) az Iránnal szembeni szankciók állítólagos megsértése miatt. A Kraken végül beleegyezett, hogy 362.000 bírságot fizet.

A cég 2023 februárjában ismét 30 millió dolláros egyezségben állapodott meg a SEC-vel, mert jogosulatlan staking termékeket kínált. Közölte, hogy a terméket megszünteti.

A tőzsde számára azonban nem minden ment tönkre, hiszen tavaly megkapta a kriptokereskedési engedélyt Abu Dhabiban.

Amikor Kanada nemrég elkezdte szigorítani kriptószabályait, a tőzsde gyorsan benyújtotta előzetes regisztrációs kötelezettségvállalását a szabályozóhoz 2023 márciusában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


De aztán az ausztrál szabályozó hatóság nemrég beperelte a Kraken helyi szolgáltatóját, a BitTrade-et.

A szabályozó hatóság azt állította, hogy a tőzsde nem tett eleget a kialakítási és forgalmazási kötelezettségeknek, különösen a margin kereskedési ajánlatával kapcsolatban. Következésképpen ez összesen mintegy 8,35 millió dolláros veszteséghez vezetett – állította a szabályozó.

A legtöbb kriptotőzsdéhez hasonlóan a Kraken is jogi akadályokba ütközik a különböző országokban.

Ezért érdekes lesz megfigyelni, hogy ennek megfelelően tudja-e adaptálni a terjeszkedési stratégiáját.


Olvastad már? A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!