A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

-

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban – Spanyolországban és Írországban.

Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a központi banktól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A regisztráció lehetővé teszi a Kraken számára, hogy csere- és tárca letétkezelési szolgáltatásokat nyújtson a spanyol lakosok számára.

Írországban elektronikuspénz-kibocsátó intézményi (EMI) engedélyt kapott a központi banktól.

Az engedély lehetővé teszi, hogy az Európai Unió (EU) 27 tagállamára és az Európai Gazdasági Térség országaira is kiterjessze az euró-kriptó kereskedési szolgáltatásait.

A 2011-ben indult kriptovállalat Írországban és Olaszországban már VASP-ként van bejegyezve.

Curtis Ting, a Kraken globális működésért felelős alelnöke megjegyezte,

„A mai bejelentés egy újabb fontos mérföldkő az európai terjeszkedési stratégiánkban… Mind Írországban, mind Spanyolországban izgatottan várjuk, hogy részesei legyünk az ottani élénk helyi fintech szektoroknak. Alig várjuk, hogy szélesebb értelemben is folytassuk befektetéseinket Európában.”

A Kraken számára ez egy jelentős lépés az EU-s terjeszkedés irányába. A kriptoeszközök piacáról szóló rendelet (MiCA) 2024-ben lép hatályba az EU-ban. A rendeletet 2025-re hajtják végre teljes mértékben.

A MiCA értelmében az EU-ban kriptopénz-szolgáltatóként működő bármely vállalatnak regisztrálnia kell magát az Unió 27 hatóságának valamelyikénél.

Sok tőzsde vizsgálja erőteljesen a terjeszkedési terveket az EU-ban, mivel a kripto-cégek számára egyre nehezebb a fennmaradás az ellenséges Egyesült Államokban.

A Kraken minden piacon küzd a szabályozókkal

A Kraken már több jogi csatát is megvívott az amerikai szabályozókkal. Tény, hogy mind az értékpapír-, mind az árupiaci szabályozó hatóságok a múltban eljárást indítottak a tőzsde ellen.

A Commodity Futures Trading Commission (CFTC) 2021 szeptemberében 1,25 millió dollárra bírságolta a céget, amiért az illegálisan kínált marginált kiskereskedelmi árutranzakciókat virtuális eszközökkel, köztük a Bitcoinnal, és nem regisztráltatta magát határidős kereskedőként.

A kripto cég 2022 novemberében megállapodott az Értékpapír- és Tőzsdebizottsággal (SEC) az Iránnal szembeni szankciók állítólagos megsértése miatt. A Kraken végül beleegyezett, hogy 362.000 bírságot fizet.

A cég 2023 februárjában ismét 30 millió dolláros egyezségben állapodott meg a SEC-vel, mert jogosulatlan staking termékeket kínált. Közölte, hogy a terméket megszünteti.

A tőzsde számára azonban nem minden ment tönkre, hiszen tavaly megkapta a kriptokereskedési engedélyt Abu Dhabiban.

Amikor Kanada nemrég elkezdte szigorítani kriptószabályait, a tőzsde gyorsan benyújtotta előzetes regisztrációs kötelezettségvállalását a szabályozóhoz 2023 márciusában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


De aztán az ausztrál szabályozó hatóság nemrég beperelte a Kraken helyi szolgáltatóját, a BitTrade-et.

A szabályozó hatóság azt állította, hogy a tőzsde nem tett eleget a kialakítási és forgalmazási kötelezettségeknek, különösen a margin kereskedési ajánlatával kapcsolatban. Következésképpen ez összesen mintegy 8,35 millió dolláros veszteséghez vezetett – állította a szabályozó.

A legtöbb kriptotőzsdéhez hasonlóan a Kraken is jogi akadályokba ütközik a különböző országokban.

Ezért érdekes lesz megfigyelni, hogy ennek megfelelően tudja-e adaptálni a terjeszkedési stratégiáját.


Olvastad már? A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ferrari az USA után Európában is alkalmazza a kriptofizetéseket

A Ferrari e hónap végétől elfogadja a kriptovaluta fizetéseket Európában. A lépés az amerikai piacon való sikeres használat után következik. A kriptovaluták továbbra is a mainstream...

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!