A Tether álhírek miatt szidja az amerikai sajtót

-

A Wall Street Journal nemrégiben közölt egy cikket a Tetherről, amelyben azt állította, hogy a cég túl sok kinlévő hitellel rendelkezik.

Az USDT stablecoint kibocsátó Tether nevében ráadásul egy olyan személyt adtak meg szóvivőnek, Alex Welch-et, aki a vállalat elmondása alapján semmiféle kapcsolattal nem rendelkezik hozzájuk, nem a cég alkalmazottja, és hiteles információi sincsenek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az újságcikkben a Tetherről elmondják, hogy a hitelezési üzletáguk felfüggesztésének a dacára még mindig adnak ki ilyen hiteleket „régi, megbízható” ügyfelek számára, legalábbis Welch ezt állította az újságírók számára.

A nemzetközi sajtóban ráadásul nem ez az első eset, hogy Welch információira alapozva közölnek cikkeket a Tetherről.

A Bloomberg tavaly júliusban hivatkozott rá, mint a cég szóvivőjére, amikor is arról cikkeztek, hogy a piaci pletykák alapján a Tether egyre több kínai állampapírt tart a tokenek fedezeteként, míg Welch azt az információt terjesztette, hogy a cég ezzel szemben kifejezetten konzervatív a portfólióját tekintve.

A WSJ újságírója tavaly decemberben is írt egy cikket, szintén Welch állításaira alapozva, mint a Tether szóvivőjére, akkor is a céges kibocsátású hitelekkel kapcsolatban.

A Tether ügyvezetője, Paolo Ardoino a közösségi médiában jelentette be, hogy Alex Welch egyáltalán nem dolgozik a cégnél, nem ő a szóvivőjük.

„A személy, akit az újságban idéznek, nem a Tether szóvivője, még csak nem is dolgozik a vállalatnál. Hiába állítja az ellenkezőjét a cikket jegyző újságíró. Ez egyszerű mellébeszélés, mondjuk ez nem meglepő a Bloombergtől, akiknek nagy gyakorlata van abban, hogy teljesen megalapozatlan információkról írjanak cikkeket, amelyeket valakinek a valakije kezdett el terjeszteni, természetesen forrás nélkül.”

Ardoino megerősítette, hogy a vállalat továbbra is kitart a hitelezési szolgáltatásuk felszámolása mellett, a terveiknek megfelelően.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Így a cég által kihelyezett hitelek, mint követelések, idővel eltűnnek a fedezeti oldalról a cég könyveléséből, valamint kivezetésre kerülnek a fedezeti eszközök listájáról.

Olvastad már? A kereskedők ezeket az altcoinokat keresik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!