A kereskedők ezeket az altcoinokat keresik

-

A kereskedők attól tartanak, hogy lemaradnak a kisebb kriptoprojektek pumpáiról, és a Bitcoint háttérbe szorították, hogy ezekre koncentráljanak.

A Santiment kriptoelemző platform megállapította, hogy a piaci szereplők körében a Bitcoinról folytatott eszmecserék aránya három hónapos mélypontra zuhant, miközben a kereskedők figyelmét több altcoin is lekötötte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az X-en megjelent hétfői bejegyzés szerint a kereskedők attól tartanak, hogy lemaradnak a kisebb kriptoprojektek pumpáiról, és háttérbe szorították a Bitcoint, hogy ezekre koncentráljanak.

A kereskedők az altcoinokra összpontosítanak

A Santiment nyilvánosságra hozta, hogy az olyan kisebb projektek, mint a decentralizált alkalmazásplatform Loom Network (LOOM), a decentralizált hitelezési protokoll Cream Finance (CREAM) és a Solar blokklánc (SXP) megugrást tapasztaltak a chatjeikben és a beszélgetéseikben, ami a piaci szereplők mohóságát jelzi.

Az ezekre a projektekre való összpontosítás miatt a natív eszközeik, a LOOM, a CREAM és az SXP jelentős nyereséget könyvelhettek el az elmúlt napokban.

Egy hét alatt a LOOM több mint 144%-kal 0,11 dollárra, a CREAM 65%-kal 17 dollárra, míg az SXP 2,5%-kal ugrott meg, és íráskor 0,28 dolláron kereskedtek vele a CoinMarketCap adatai szerint. Az eszközök piaci kapitalizációja is több millió dollárra nőtt.

A LOOM, CREAM és SXP mellett a decentralizált pénzügyi aggregációs layer Frontier (FRONT), a layer-2 blokklánc ImmutableX (IMX) és a decentralizált oracle network Chainlink (LINK) natív eszközei is túlszárnyalják a kriptopiacot.

A vélemény szerint a LINK, a FRONT és az IMX továbbra is növekedhet a bikás belső autós mérőszámok miatt.

A platform szerint a LINK az egyik legjobban teljesítő kripto szeptemberben, az árfolyama megemelkedett, amikor az eszköz a tőzsdékre került.

Míg a LINK, a LOOM, az SXP és az IMX nagy, több százmillió dolláros piaci sapkával rendelkezik, addig az altcoinok, mint a CREAM és a FRONT kisebb, 39 millió dollár alatti piaci sapkával rendelkeznek.

A BTC likviditása csökken

A Bitcoin (BTC) viszont úgy tűnik, hogy bizonytalan helyzetben van, mivel a likviditás és a kereskedési volumen csökkent.

2023 első negyedéve óta kis mennyiségű BTC kering a tőzsdéken. Augusztusra az eszköz kínálata a kereskedési platformokon a legutóbb 2017 decemberében látott szintre csökkent.

Egy jelentése szerint a csökkenő piaci likviditás az egyik fő tényező, amely korlátozza a BTC árfolyamának növekedését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin azonnali és származtatott kereskedési volumene 2024 márciusa óta 94%-kal, illetve 73%-kal csökkent.

Eközben a Santiment megállapította, hogy a 100 BTC-nél kevesebbet birtokló címek száma – az eszköz kínálatának mintegy 41,1%-a – új történelmi csúcsot ért el.

Olvastad már? A Bitcoin felhalmozás a tőzsdéken nem biztos, hogy bikás jel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet érdemes...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!