A Bitcoin felhalmozás a tőzsdéken nem biztos, hogy bikás jel

-

Az utóbbi időben a Bitcoin (BTC) felhalmozódása a tőzsdéken fellendülőben volt. Ez a jelenség, noha gyakran bikás hangulattal társul, olyan részleteket rejt magában, amelyeket a kereskedőknek figyelembe kell venniük.

Óvatosan kell eljárni

A tőzsdéken történő BTC-felhalmozás folyamatos növekedése ellenére Willy Woo tapasztalt elemző óvatosságra intett. Úgy vélte, hogy az optimizmus ebben az összefüggésben helytelen lehet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Woo elemzése szerint a BTC tőzsdéken történő felhalmozásának egyszerű ténye nem garantálja az árfolyam emelkedését.

Idézte a 2022-es történelmi adatokat, amikor a BTC-készletek a tőzsdéken megnőttek, de jelentős árfolyam-emelkedés nem következett be.

A döntő tényező itt az, hogy a határidős piacok, amelyek hozzájárultak a szintetikus BTC-készlethez, kiegyensúlyozó szerepet játszottak.

A piac csak akkor mutatott bikás tendenciát, amikor a határidős piacok megváltoztatták álláspontjukat.

bitcoin
Forrás: glassnode

Woo továbbá hangsúlyozta, hogy a befektetőknek most már volt egy alternatív lehetőségük a BTC-nek való kitettség megszerzésére, ami a határidős ETF-ek voltak.

Ez a lehetőség azonban nem vezet kínálati sokkhoz, mivel ezek az ETF-ek papíralapú fogadásként az ármozgásra tettek fel pénzt.

A fedezeti alapok könnyen az ellenkező oldalra állhatnak ezekkel a fogadásokkal, ami új szintetikus BTC létrehozását eredményezi. A határidős ETF-eken keresztül a szintetikus BTC potenciális kínálata szerinte gyakorlatilag korlátlan.

Woo hangsúlyozza, hogy szükség van egy spot ETF-re a piacon. Hét éven keresztül egy spot ETF jóváhagyását elutasították, miközben a határidős piacok virágoztak. Egy spot ETF hitelesebb képet adna a BTC tényleges állományáról.

Hogy teljesítenek a kereskedők?

Woo meglátásai mellett a Glassnode friss adatai is figyelemre méltó fejleményt mutattak. Az állandósult határidős kontraktusok 24 órás kereskedési volumene a Binance-on kétéves mélypontra, 1.455.021.171,92 dollárra esett.

Ez a csökkenés a kereskedési aktivitásban jelentős elmozdulást jelent a 2023. január 8-án megfigyelt trendhez képest, amikor az előző kétéves mélypontot regisztrálták.

Ez azt sugallta, hogy a kereskedők a cikk írásakor eltávolodtak a BTC-re való fogadásoktól.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett a BTC put-to-call aránya is csökkenést tapasztalt, 0,50-ről 0,47-re esett a The Block adatai szerint.

A put-to-call arány eltolódása arra utalt, hogy a kereskedők kissé optimistábbak voltak a BTC jövőjét illetően.

Egy másik figyelemre méltó mérőszám az implied volatilitás (IV). Az IV a piacon várható áringadozást méri.

Az IV csökkenése arra utalhat, hogy a piaci szereplők kisebb bizonytalanságot érzékelnek a BTC jövőbeli árfolyamának irányát illetően.

bitcoin
Forrás: The Block

Olvastad már? Lezárult 2023 legnagyobb előértékesítése, a WSM hamarosan elérhető a tőzsdéken

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!