A Gemini 24 millió dollárt fektet be Indiában a jogi problémák ellenére

-

A New York-i székhelyű Gemini kriptovaluta tőzsde közölte, hogy a következő két évben 200 millió rúpia (24 millió dollár) befektetést tervez Indiában.

A tőzsde ezeket az összegeket arra fogja felhasználni, hogy növelje technológiai fejlesztőközpontját Gurgaonban, India egyik jelentős pénzügyi metropoliszában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A gurgaoni irodában dolgozók létszámát is meg kívánja duplázni, 70-ről több mint 150 főre.

A cég az indiai kormány Startup India kezdeményezésére hivatkozott, hogy megindokolja az indiai irodába történő beruházást.

A kripto cég csak áprilisban hozta létre gurgai irodáját az ázsiai-csendes-óceáni (APAC) terjeszkedési terveinek részeként. Az Egyesült Államokon kívül az Egyesült Királyságban, Szingapúrban és Írországban is rendelkezik irodákkal.

Az Egyesült Államok kormányának a kriptoval szemben nem túl elfogadó politikája számos kripto céget arra késztet, hogy más kripto-barát régiókba költözzön.

Két héttel korábban a Chainalysis a 2023-as globális kriptoelfogadási indexében Indiát helyezte az első helyre. Az országban a kripto-ágazat idővel egyre népszerűbbé és elterjedtebbé vált.

A „kripto-barát” Indiában 30%-os kripto-nyereségadó van érvényben

A dolgok azonban nem olyan kedvezőek az indiai kripto cégek vagy kiskereskedők számára. India a kriptovaluta és a hivatalos digitális valuták szabályozásáról szóló 2021-es törvényt (Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021) a parlamentben való megvitatásra terjesztette elő.

A törvénytervezet célja az volt, hogy megteremtse az alapokat a digitális valuta bevezetéséhez az országban. De nem sikerült törvénybe iktatni.

India rendelkezik egy alapvető kriptopolitikai kerettel, de az nincs részletesen kidolgozva. Tavaly a dél-ázsiai ország adókat vezetett be a kriptokereskedelmet illetően.

A forrásnál levont 1%-os adó (TDS) minden kriptotranzakcióra vonatkozik. Emellett 30%-os tőkenyereségadóval sújtja a kriptokereskedelemből származó nyereséget.

Bár nem olyan harcias a kriptoval szemben, mint az USA, az indiai szabályozó újra és újra kritizálta a kriptoipart a sok kudarc miatt.

Egy 2023 januárjában tartott üzleti csúcstalálkozón a központi bank kormányzója, Shaktikanta Das a kriptó betiltására szólított fel.

India pénzügyminisztere, Nirmala Sitharaman azonban kevésbé volt ellenséges, mivel úgy vélte, hogy globális konszenzusra van szükség a kriptószabályozással kapcsolatban.

India nemrég adott otthont a G20-ak csúcstalálkozójának, amely a hónap elején ért véget. Durin

A Genesis harcol a SEC és a DCG ellen

Eközben a Gemini továbbra is jogi csatározásokban volt látható két fronton – az amerikai szabályozóval és az anyavállalattal, a Digital Currency Group (DCG).

Januárban a Securities and Exchanges Commission (SEC) beperelte a céget, mert állítólag be nem jegyzett kriptoértékpapírokat kínált. Májusban a tőzsde bírósághoz fordult a per elutasítása érdekében.

Maga a Gemini júliusban perelte be anyavállalatát, a DCG-t, mivel a DCG leányvállalata, a Genenis néhány hónappal korábban, januárban csődöt jelentett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Gemini azt állította, hogy a DCG félreértelmezte a pénzügyi kimutatásokat, hogy visszaszerezze a Gemini Earn pénzeszközeit a Genisistől. Augusztusban a DCG bírósághoz fordult a Gemini keresetének elutasítása érdekében.

Ilyen bonyolult körülmények között kritikus fontosságú számunkra, hogy lássuk, hogyan valósítja meg a kripto cég a terjeszkedési terveit más országokban.


Olvastad már? 200 millió dollárt vittek el a hekkerek a Mixin Network hálózatáról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!