A brit nagybank betiltja a kriptofizetéseket

-

A Chase bankóriás úgy döntött, hogy betiltja a kriptovalutához kötött fizetéseket ügyfelei számára az Egyesült Királyságban.

Ezt az új fejleményt e-mailben közölték az ügyfelekkel, és a bank szélesebb körű stratégiájának része, hogy megvédje ügyfeleit a kriptoeszközökkel kapcsolatos csalásoktól és átverésektől.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Védekezés a kriptocsalások ellen

Az e-mail szerint a Chase irányelvváltásának célja, hogy megvédje az ügyfelek pénzeszközeit a kriptoeszközöket a jelentős pénzösszegek jogellenes megszerzésére kihasználó csalások és átverések növekvő kockázatától.

Október 16-tól kezdve minden olyan kifizetést, amelyről feltételezhető, hogy kriptoeszközökkel kapcsolatos, a bank elutasít.

A bank figyelmeztette ügyfeleit, hogy a pénzeszközök visszakövetelése nem garantált abban az esetben, ha a tranzakció csalás vagy átverés.

Fiatalok, gazdagok, kriptoszkeptikusok

A Chase 2021-es angliai indulása óta több mint egymillió ügyfelet vonzott, akik túlnyomórészt fiatalabb és tehetősebb magánszemélyek.

A kriptókhoz kötött fizetéseket tiltó új irányelv valószínűleg nem fogja komolyan felborítani a jelenlegi ügyfélkörét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A YouGov nemrégiben végzett felmérése szerint a Chase ügyfélkörének jelentős része, amely többnyire pénzügyileg biztos és művelt, továbbra is szkeptikus a kriptovalutákkal kapcsolatban.

A bank ügyfeleinek mindössze szerény 18%-a tekinti a kriptovalutákat a pénzügyek jövőjének, ami alacsonyabb, mint a közvélemény (19%).

Olvastad már? A Binance újra megnyitja kapuit Belgiumban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!