London leggazdagabb bérlői kriptovalutában is fizethetik a bérleti díjat

-

London leggazdagabb lakói már kriptovalutában fizetik a bérleti díjat, a város legkeresettebb helyein.

A Knightsbridge Prime Property (KPP), a London központi részén található csúcskategóriás luxusingatlanok bérbeadására és értékesítésére szakosodott ingatlancég egy heti 45.000 fontos bérleti tranzakciót bonyolított le Bitcoinban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pénteken bejelentett tranzakciót a Bitcashier kriptofizetési platformmal együttműködve hajtották végre – írja a közlemény.

A kriptóhasználat az ingatlanügyletekben nem újdonság. Több ingatlankezelő óriáscég is beépítette a kriptofizetési lehetőséget az ingatlanok értékesítésébe és bérbeadásába.

A kaliforniai Caruso Properties ingatlancég például a Gemini Exchange vállalattal együttműködve Bitcoin fizetési lehetőséget kínált a bérlőknek.

Emellett a Caruso az LA Times szerint a saját pénztárának nagyjából 1%-át bitcoinba fektette.

Ennek megfelelően a KPP közelmúltbeli Bitcoin tranzakciója egy heti bérleti díjért a Herbert Cresentben jelentős érdeklődést váltott ki a tehetős kriptoközösség körében.

„A közelmúltban Knightsbridge-ben kötött, heti 45 000 font értékű bérleti szerződésünket zökkenőmentesen a Bitcashier segítségével bonyolítottuk le, ami a kényelem és a biztonság új korszakát jelenti a luxus ingatlanügyletek terén” – mondta Nik Malygin, a KPP értékesítési munkatársa.

A módszer a nyomon követhetőséget és a kiszámíthatóságot is biztosítja, így a vevők saját átvilágítást végezhetnek – tette hozzá a közlemény.

Emellett a KPP-nél az eladók a potenciális vásárlói kör szélesebb rétegéhez jutnak hozzá, kifejezetten a világszerte kriptovalutával rendelkező vevőkhöz.

Elkerülhetik a banki tranzakciókkal járó tipikus akadályokat is, így jelentős költségmegtakarítást érhetnek el.

Az Egyesült Királyság kriptovaluta populációja

A Finder adatai szerint 2024-re a britek 11%-a, azaz körülbelül 5,6 millió ember fektetett kriptopénzbe. A lakosság több mint 70%-a azonban azt állítja, hogy nem áll szándékában valaha is kriptopénzt vásárolni.

Az Egyesült Királyságban a kripto befektetők többsége 18 és 44 év közötti – derült ki a jelentésből. Ezenkívül a brit kriptovalutapiac bevételei 2027-re várhatóan elérik a 3 milliárd fontot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mindezek ellenére az ország pénzügyi szabályozó hatósága – Financial Conduct Authority (FCA) – kedvezően ítéli meg ezeket az eszközosztályokat.

A szabályozó 2023 októberében végre szabályozás alá vonta a kriptoeszközöket, miután az előző hónapok során sok vita alakult ki.

Olvastad már? Az Avalanche, a Solanával és a BlastUP-al 30-szoros növekedés előtt áll

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!