Litecoin (LTC) technikai elemzés 05.13.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Litecoin (LTC)

A Litecoin (LTC) árfolyamának alakulása kissé háttérbe szorult az elmúlt évben, mivel nem sokat mozgott.

A legfrissebb adatok azonban arra utalnak, hogy az érme hamarosan volatilissá válhat és új csúcsokat érhet el.

A CoinMarketCap szerint a volatilitás ellenére a múlt hónap visszaesést hozott az LTC számára, mivel az értéke több mint 6%-kal esett.

A cikk írásakor a Litecoinnal 82,19 dolláron kereskedtek, több mint 6 milliárd dolláros piaci kapitalizációval, amivel a 19. legnagyobb kriptó volt. A lassú árfolyam-alakulás az érme tavalyi népszerűségére is hatással volt.

A Santiment adatainak elemzéséből egyértelműen kiderült, hogy a közösségi dominanciája masszívan visszaesett.

Az érme körüli pozitív hangulat is zuhant, ami a befektetők érmébe vetett bizalmának csökkenését tükrözi.

Azonban mindez hamarosan megváltozhat, mivel az LTC grafikonján egy bikás minta alakult ki, ami korábban masszív bikarallyt eredményezett. A hosszú távú minta először 2018-ban bukkant fel az LTC grafikonján.

Az érme árfolyama azóta a mintán belül konszolidálódott, mielőtt 2021-ben kitört volna. A kitörés eredményeként az LTC a következő hónapokban történelmi csúcsot ért el.

 

A jó hír az volt, hogy az LTC 2022 eleje óta ismét hasonló mintázatban kezdett konszolidálódni. A legfrissebb adatok szerint a kitörés küszöbén állt.

Így valószínűnek tűnt, hogy az LTC az elkövetkező hónapokban volatilissá válik, és akár 2024-ben elérheti az ATH-t is. Ezen kívül még egy másik mérőszám is elég bikásan nézett ki.

A Glassnode adataira pillantva kiderült, hogy a Litecoin tartalékkockázata minden idők legalacsonyabb szintje közelében volt. Ez is egy lehetséges bikarallyra utalt a következő hetekben.

 

Mivel a Litecoin volatilitásba fordulásának lehetősége nagy volt, ezért megnéztük a napi grafikonját, hogy lássuk, nem fordulnak-e a dolgok hamarosan bikás irányba.

Elemzésünk szerint a MACD bikás előnyt mutatott a piacon. A Money Flow Index (MFI) szintén emelkedést regisztrált, és tovább távolodott a semleges jelzéstől, ami árfolyam-emelkedést jelzett.

A Relative Strength Index (RSI) azonban továbbra is medvés maradt, mivel a semleges jel alatt pihent.

Amennyiben felfelé irányú ármozgás következik be, akkor az LTC először elérheti a 83,6 dolláros szintet.

A Litecoin likvidációja ezen a szinten emelkedne, ami rövid távú árkorrekciót eredményezhet.

A sikeres kitörés ezen ellenállás fölé szabaddá tenné az utat a 90 és 100 dollár felé.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!