Letartóztatták a mém coin alapítóit csalás és pénzmosás miatt

-

A SafeMoon alapítói, Braden John Karony, Kyle Nagy és Thomas Smith most letartóztatásban vannak, csalás és pénzmosás vádjával állnak szemben.

A SafeMoon alapítóit értékpapírcsalással, elektronikus csalással és pénzmosással vádolják.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vádak a szerdán nyilvánosságra hozott szövetségi vádirat szerint abból erednek, hogy állítólag több millió befektetői pénzzel éltek vissza személyes fényűzésre.

A csalási vádak

A vádirat szerint a SafeMoon trió állítólag megtévesztette a befektetőket a működésükkel kapcsolatban.

Miközben az érme piaci értéke 8 milliárd dollárra emelkedett, az alapítók állítólag dollármilliókat tettek zsebre maguknak.

A pénzt olyan dolgok megvásárlására használták, mint luxusautók és különböző államokban lévő házak.

Karony és Smith már őrizetben van, Nagy azonban továbbra is szabadlábon maradt. Breon Peace amerikai ügyész nyilatkozott az ügyben, és olyan ügynökségeknek adott igazat, mint az FBI és a SEC az együttműködésben való közreműködésért.

Az IRS is reflektorfénybe került az állítólagos visszaélések felderítésében játszott szerepéért.

„Továbbra is a digitális eszközök területére összpontosítunk, és bíróság elé állítjuk azokat, akik ezen a területen becsapják a befektetőket” – mondta.

A SafeMoon felemelkedése és bukása

A 2021 márciusában indított SafeMoon a 10%-os tranzakciós díj funkciójával tűnt fel.

Ennek az adónak a felét újraosztották a SafeMoon-tulajdonosok között, a másik felét pedig az érme növekedésére fordították.

A SafeMoon gyorsan több mint egymillió felhasználót gyűjtött össze, és elérte a 8 milliárd dolláros piaci értékelést. A meteorikus emelkedést a magasan jegyzett hírességek támogatása is elősegítette.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Soulja Boy, Jake Paul és Lil Yachty a SafeMoon nyilvános támogatói között voltak.

Ezek a sztárok azonban perbe keveredtek, amelyben azzal vádolták őket, hogy rajongóik félrevezetésével manipulálták a SafeMoon árfolyamát.

Olvastad már? A Ripple a reflektorfényben, Mi a következő lépés az XRP árának?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!