Lassan már csak kriptóban lehet fizetni a Pornhubon – visszalépett a Visa és a Mastercard

-

Tegnapelőtt a Visa és Mastercard kártyakibocsátók bejelentették, hogy nem fognak többé fizetéseket feldolgozni a felnőtt tartalmakat közvetítő Pornhubnak.
A döntés azt követően született, hogy a New York Times egy nyomozása felfedte, a platform tartalmain a nemi erőszak és gyermekbántalmazás is megjelenik.

Paul Graham kockázatitőke-befektető – az Y Combinator vezető startup accelerator társalapítója – tegnap arról tweetelt, hogy a kártyatársaságok ilyen döntése végül a kriptoágazat robbanásához vezethet el.

„Lehetséges jövőbeni forgatókönyv: a hitelkártya-társaságok nagyon válogatóssá válnak majd azt illetően, hogy kiknek fognak tranzakciókat feldolgozni, és ez lesz az a dolog, ami a nagyközönséget  kriptopénzek használatára ösztönzi, végső soron a bankkártyák vesztét okozva” – tette közzé a Twitteren.

Graham azt állítja, hogy ha a hitelkártya-társaságok megtagadják a tranzakciók feldolgozását bizonyos vállalatok számára, akkor az emberek a kriptopénzek felé fordulnak majd, amely ellenáll a cenzúrának, nem igényli személyes adatok megadását, és nehéz a mozgásukat nyomon követni.
Tweetje ellenére azonban külön nem hivatkozik a tegnapelőtti történésekre.
A szerző-vállalkozónak nagy tábora van a Twitteren, több mint 1,2 millió követővel rendelkezik, a bejegyzése pedig pár óra alatt több ezer interakciót váltott ki.
Még a Reddit-társalapító Alexis Ohanian is válaszolt neki azzal, hogy a bitcoinnal való vásárlások utáni jutalmat kezelő Lolli (hasonló a Foldhoz) majd segíteni fog a kriptopénzek elfogadottságán.
A Reddit egyébként maga is tagja volt az Y Combinator legelső startuposztályának, Ohanian pedig az accelerator egyik volt partnerének számít.

A Visa és a Mastercard lépése egy évvel az után történik, hogy 2019 novemberétől a PayPal is leállította a Pornhubnak történő szolgáltatásnyújtását.
A pornográf tartalmakat közvetítő platform bitcoint, litecoint és Verge-et fogad el prémium feliratkozóitól, webkamerás modelljei pedig tetherben vagy tronban is fogadhatnak fizetéseket.
A weboldal által elfogadott hitelkártyák így a Discover és JCB (Japan Credit Bureau) maradtak.
A Pornhub azt mondta, dolgoznak azon, hogy megakadályozzák az illegális tartalmak feltöltését.
Ennek része, hogy csak a „megfelelően azonosított felhasználóiknak” teszik lehetővé videók közzétételét.

„Mindig is elkötelezettek voltunk az illegális tartalmak törlését illetően, beleértve a beleegyezés nélkül készített tartalmakat és gyermekek szexuális bántalmazásáról szóló tartalmakat (CSAM)” – jelentette ki az oldal egy közleményben.

Olvastad már? Elstartolt a világ első Ethereum ETF-je Kanadában

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!