A Goldman Sachs korábbi igazgatója szerint az Ethereum 10 éven belül lenyomhatja a bitcoint

-

2009-es indulása óta kétség kívül a bitcoin vezeti a kriptoszférát.
A kriptopénz összpiaci értéke messze felülmúlja bármely kriptoeszközét. A CryptoSlate adatai alapján a bitcoin összértéke jelenleg 334 milliárd dollár, míg az Ethereum 62 milliárd dolláron áll.

Azonban egy Wall Street-i veterán, aki a kriptoszférában dolgozik, nemrég elmondta, hogy ez a jövőben megváltozhat.
Azt mondta, hogy egy évtizeden belül az Ethereum felülmúlhatja a bitcoin összértékét.
Ezért gondolja így.

Raoul Pal úgy véli, hogy az Ethereum átveheti a bitcoin helyét.

Mióta 2017-ben az Ethereum elérte a bitcoin összértékének töredékét, sokan kezdtek beszélni arról, hogy egy nap akár meg is előzheti.
Egyesek szerint az Ethreum idővel túlszárnyalhatja a bitcoin összértékét. Ennek oka, hogy a bitcoint csak utalásokra és vagyontárolásra lehet használni, míg az Ethereumot számos egyéb célra.
Raoul Pal, a Real Vision vezérigazgatója és Wall Street-i veterán is beszélt erről.
December 10-én a Twitteren megírta, hogy több billió és akár trillió dollár értékű alkalmazást lehetne az Etherumra építeni.
A bitcoin biztosítékként szolgálhat, de Pal szerint az Ethereumra épülhetnek a fizetések, hitelezések, tokenizált vagyonok és még egyebek:

„Az a megérzésem, hogy a bitcoin egy tökéletes biztosítékot adhat, de 10 év múlva az Ethereum felülmúlhatja összérték alapján. A pénz és a biztosíték csupán az alapokat adja, később minden erre épülhet. A vagyontárolási eszköz biztosíték, az erre épülő bizalmi és értékközvetítési szint sokkal nagyobb.”


Jelenleg nagyjából 19 billió dollárnyi M2 pénz van forgalomban az Egyesült Államokban. Ez ugyan nagyon soknak hangzik, de több trillió dollárnyi derivatíva épül erre a tőkealapra.
Pal szerint a bitcoin adhatja a pénzügyek alapját, míg az Ethereumra épülhet a derivatívák és kifizetések szintje.

Ezzel nincs egyedül

Chris Burniske, a Placeholder üzlettársa szerint ez a váltás még hamarabb jöhet, mint gondolnánk.
Az elemző szerint a bitcoin és az ethereum pár éven belül versenyt futhat az 1 milliárd dolláros összértékért.
Úgy hiszi, hogy az Ethereum épülőben lévő defigazdasága idővel jelentős előny lehet a bitcoinnal szemben:

„Mindeközben a publikum számára új belépő az Ethereum, és ennek jelentős hatása lehet. Ha megjelenése óta figyelembe vesszük az Ethereum teljesítményét, kisebb összértékét és erős alapjait, akkor könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy az Ethereum idővel lenyomja a bitcoint.”


A számos pozitív hang mellett eközben még halványan ugyan, de egyre élesebben ott található a Cardano adája is a végső befutók között.

Olvastad már? Jelentős ellenállás mutatkozhat 18.800 dolláron

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!