Kulcsfontosságú trendvonalhoz ért a bitcoin idei medvepiaca

-

Az on-chain adatok azt mutatják, hogy a BTC ára tartja a történelmi trendjét, és a 200 hetes mozgóátlag rossz módszer a bitcoin medvepiacának értékelésére – állítja Superswell elemző.

A Bitcoin „példátlan” időszakot tölt egy kulcsfontosságú mozgóátlag alatt, ami rossz útmutató a 2022-es medvepiacra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez volt Superswell elemző véleménye, aki ezen a héten az on-chain mérőszámokat pártolta mint a jelenlegi BTC-árfolyammozgás megértésének módját.

„Eddig a szokásos módon” a bitcoin medvepiacot él

Egy december 5-i tweet-sorozatban Superswell tájékoztatást intézett azokhoz, akik a 200 hetes egyszerű mozgóátlag (SMA) eltűnése miatt aggódnak mint a BTC/USD támasza.

„Az elmúlt hónapokban elég sokan rámutattak arra, hogy a BTC nem talál támaszt a 200wkSMA-nál, ami példátlan, és ezért feltérképezetlen területen vagyunk – különösen, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi időt töltöttünk alatta” – olvasható a thrad egy részében.

„Ez az, ahol én személy szerint úgy érzem, hogy az on-chain adatok jobb információt nyújtanak arról, hogy hol vagyunk a történelmi kapitulációkhoz képest, mint a TA (azaz: 200wkSMA)”.

A BTC/USD augusztus közepén a 200 SMA alá esett, így a trendvonallal mint ellenállással közel négy hónapig tartott a tartózkodása – ez rekord, ahogy azt a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView is megerősítette.

bitcoin

BTC/USD 1 hetes gyertya grafikon (Bitstamp) a 200 SMA-val. Forrás: TradingView

Ahogy a Cointelegraph is beszámolt róla, az on-chain adatok ezzel szemben másról árulkodnak, és hetek óta állítják össze a medvepiac aljára vonatkozó jeleket.

Superswell különösen négyet emelt ki az on-chain elemzőcégtől, a Glassnode-tól: százalékos kínálat a nyereségben, százalékos volumen a nyereségben, elköltött kimenetek kiigazított nyereségaránya (aSOPR) és piaci érték a realizált értékhez képest (MVRV).

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bár ezek eddig nem ütötték meg (vagy egyes esetekben még csak nem is érték el) a korábbi medvepiacokat, ez még nem ok arra, hogy a legrosszabbtól féljünk – folytatta Superswell.

„A lánc szempontjából ez a szokásos üzletmenet *ez idáig* egy makrofenék és medvepiac esetében” – írta.

„Ez nem jelenti azt, hogy *mert* ezeket a szinteket elértük, ezért elértük a mélypontot.”

Erre példaként a százalékos profitvolument höozta fel – egy grafikont, amely azt mutatja, hogy a tranzakciós volumen mekkora hányadát tették ki a legutóbbinál magasabb árfolyamon mozgó coinok.

Jelenleg lefelé tendál, a mérőszámnak emelkedő trendbe kell kezdenie – egy sor magasabb swing mélypont és swing magasabb csúcs, ami Superswell szerint „megerősítené a makrofordulatot”.

„Ez csak egy példa *egy* megfordulási mintázatra. Sok mindent kell keresni” – jegyezte meg.

Bitcoin százalékos nyereség kommentált grafikon. Forrás: Superswell/ Twitter

Reménykedik a BTC-ár „Makro-rendszerváltásában”

Maga a Glassnode eközben szintén a profitot és a veszteséget célozta meg a makrojelzésekre, amelyet a Superswell a piac „láthatatlan kezeként” jellemzett.

Heti hírlevelének legutóbbi kiadásában, a „The Week On-Chain”-ben, a kutatók megjegyezték, hogy a nyereséget meghaladó veszteségek „történelmileg egybeesnek a makropiaci rezsimváltással”.

Egy kísérő grafikon az on-chain realizált veszteségek és a realizált nyereségek arányát mutatta – más szóval a veszteséges on-chain tranzakciók arányát a nyereséggel végrehajtott tranzakciókhoz képest.

„Itt megfigyelhetjük, hogy a realizált nyereség/veszteség aránya új történelmi mélypontot rögzített” – foglalta össze a Glassnode.

„Ez azt jelzi, hogy a piac által zárolt veszteségek 14x nagyobbak voltak, mint a profitbevételi események. Valószínű, hogy ez részben azt tükrözi, hogy a 2020-22-es ciklus teljes ármozgása a spot ár felett van”.

Bitcoin realizált profit/veszteség annotált grafikon (képernyőkép). Forrás: Glassnode

Olvastad már? Bitcoin végül felváltja az aranyat?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!