Nagyot esett a bitcoin bányászati nehézsége

-

A legutóbbi nehézségi igazítás során, december ötödikén a hálózat 7,32%-kal csökkentette a bitcoin bányászati nehézséget, ennyivel lett könnyebb a blokkok generálása.

Ez az eddigi legnagyobb negatív igazítás 2022 során.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A változás a 766 ezredik blokk után lépett életbe, és a most következő 2016 blokk esetén, tehát nagyjából még két hétig ez az érték lesz az érvényes A nehézség így jelenleg 34,24 billió.

A másik nagy esés idén a nehézségben nyáron, júliusban történt meg. Július 21-én a bányászat 5,01%-kal vált könnyebbé, 27,69 billiós nehézség mellett.

A mostani igazítás előtt a hálózat rekord-magas nehézség mellett üzemelt, eddig még sosem járt 36,95 billiónál a szint.

A bitcoin megtervezésekor Satoshi úgy építette fel a rendszert, hogy minden 2016. blokk után a hálózat megváltoztatja a bányászati nehézséget, a bányászok összesített teljesítményének a függvényében, hogy az átlagosan 10 perces blokkidőt tartani lehessen.

Ha túl sok a bányász, túl erősek a bányászgépek, akkor növekszik a nehézség, többet kell dolgozni a blokkokért. Ha túl kevesen vannak, akkor esik a nehézség.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az előző 2016 blokkos periódusban a blokkidő 10:48 percet tett ki, tehát a nehézséghez viszonyítva kicsi a hálózati hashráta, ezért a rendszer könnyített a feltételeken, hogy egyszerűbben, gyorsabban lehessen blokkot létrehozni.

A jelenlegi teljes hashráta 271,33 EH/s környékén mozog. A bányászok között az USA-beli Foundry bányászpool a legnagyobb, ők adják a teljes hashráta 25,48%-át, azaz több, mint 64 EH/s teljesítményt.

Az előző három napos periódusban a 420 blokkból 107-et ők hoztak létre. A helyezést tekintve a Foundry után következik az Antpool, az F2Pool, a Binance Pool, és a ViaBTC.


Olvasatd már? Kulcsfontosságú trendvonalhoz ért a bitcoin idei medvepiaca

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!