Kriptós cégeket vásárolna a Goldman Sachs

-

A kriptoipari vállalkozások kapitalizációjára komoly hatást gyakorolt az FTX csődje.

Mathew McDermott, a Goldman egyik vezető tisztviselője elmondta, hogy a bank adatgyűjtést folytat több kriptós cég felvásárlásával kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A terveik szerint több millió dollárnyi befektetést hajtanának végre, míg az árak ilyen alacsonyan vannak.

McDermott egy nemrégiben adott interjúban úgy fogalmazott, hogy több nagybank is hasonlóan gondolkodik, hogy kihasználják a kínálkozó lehetőségeket.

Emellett azt is megjegyezte, hogy az eset rávilágít a szabályozás szükségességére az iparágban, figyelmen kívül hagyva a tényt, hogy a lopás és hűtlen kezelés gyanúja az iparágon kívül is törvényszegésnek számít, és azt, hogy nem az iparág mulasztotta el letartóztatni a gyanúsítottakat, akik még mindig szabadlábon vannak.

McDermott mindenesetre egyértelműen jelezte, hogy a Goldman már az adatgyűjtési fázisban jár a vállalatokat illetően, mivel úgy vélik, a mostani árak jó vételt jelenthetnek.

Annak ellenére pedig, hogy sokan az FTX-szel azonosítják az egész iparágat, a mögöttes technológia és a tisztességes játékosok továbbra is építkeznek, fejlesztenek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az FTX novemberi bedőlése az egész iparágra hatást gyakorolt. Ez a hatás ráadásul dominó-effektussal jelentkezett, több, a tőzsdével szoros kapcsolatban álló vállalkozás szintén csődbe ment, vagy fizetésképtelenné vált a kitettség miatt, egyes szakértők szerint ráadásul még nem is biztos, hogy a végére ért a csődhullám.

Ennek is köszönhető, hogy az olyan nagyvállalatok, mint a Goldman Sachs bank elkezdték kutatni a lehetőségeket, hogy a jelenlegi alacsony kapitalizációs értékek mellett megtalálják a jó befektetéseket.

Vannak olyan bankok is, amelyek viszont nem a fejlődésben érdekeltek.

Angliában nemrégiben egy bank letiltotta a kriptopénzes vásárlásokat, így az ügyfeleik a továbbiakban nem tudnak bitcoint vásárolni vagy eladni rajtuk keresztül.

Az FTX ügye egyértelműen visszavetette az érdeklődés mértékét, de több intézményi szereplő továbbra is azon dolgozik, hogy növeljék az adopciót.

A SEBA Bank december elején lépett partnerségre a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó HashKey Group csapatával, hogy Hong Kong és Svájc lakosai számára kriptopénzes termékeket tudjanak ajánlani.


Olvastad már? Ezek a mutatók jelzik a BTC impulzív kitörését

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!