Ausztrália betiltja a kriptovaluták használatát az online szerencsejátékokban

-

Az ausztrál kormány, hogy megóvja állampolgárait attól, hogy olyan pénzt pazaroljanak el, amilyük nincs, megtiltotta a kripto- és hitelkártyák online szerencsejátékra való használatát.

Június 11-én a The Canberra Times jelentette, hogy Ausztrália elkezdte betiltani a digitális valuta és a hitelkártya használatát az online szerencsejáték platformokon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kormány bejelentette, hogy azok a vállalatok, amelyek nem tartják be az új szabályokat, akár 234.750 ausztrál dollárig (155.000 dollár) terjedő bírságra is számíthatnak.

A szabályok közé tartoznak a digitális pénztárcákhoz, a Bitcoinhoz hasonló kriptovalutákhoz és más új hitelformákhoz kapcsolódó hitelkártyák.

Ausztrália betiltja a kriptó használatát a szerencsejátékokban

Az online fogadásokra vonatkozó új szabályok összhangban vannak a szárazföldi szerencsejátékokra vonatkozó ausztrál törvényekkel.

Vannak azonban kivételek, mint például az online lottófizetés, amely továbbra is lehetővé teszi a hitelkártyás fizetést.

Kai Cantwell, a Responsible Wagering Australia, az ausztrál engedéllyel rendelkező szerencsejáték-szolgáltatók független szervezetének vezérigazgatója úgy véli, hogy a lépés megkönnyíti az emberek számára az önkontrollt.

Így nyilatkozott:

„Ez egy fontos intézkedés az ügyfelek védelme érdekében, amely megkönnyíti az emberek számára, hogy ellenőrzésük alatt tartsák saját szerencsejátékos viselkedésüket.”

A végrehajtó testület sürgette a kormányt, hogy terjessze ki a tilalmat a szerencsejáték-formákra is.

Cantwell úgy véli, hogy ha a védelmi intézkedések nem egységesek a szerencsejáték minden formájára, akkor az emberek „a kevésbé szabályozott szerencsejáték-típusok felé fognak mozdulni, ahol nagyobb a veszélye annak, hogy kárt szenvednek”.

A szerencsejáték-ipar is kapott már egy hat hónapos átmeneti időszakot, a teljes tilalom pedig június 11-én lépett életbe.

Az ország kommunikációs felügyelősége felhatalmazást kapott az új korlátozások érvényesítésére.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Online szerencsejáték és kripto

A kripto felhasználók köztudottan sokféle szerencsejátékban játszanak, a legújabb memecoinoktól kezdve a mérföldkőnek számító szabályozási döntésekig, mint például a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jóváhagyása.

Január 11-én a Polymarket fogadási platform felhasználói 12 millió dollárt játszottak meg az ETF-ek jóváhagyásának kimenetelére.

Az Egyesült Államokban a spot Bitcoin ETF-ről szóló döntés mellett a kriptofelhasználók az a spot Ether ETF-ekről szóló döntés kimenetelére is játszottak. Márciusban az ETH ETF döntésére tett fogadások elérték a 2,4 millió dollárt. A fogadás akkor ért véget, amikor az ETF május 23-án megkapta a hivatalos jóváhagyást.

Miközben a kriptohasználók komoly döntéseket hoznak, komolytalan fogadásokat is kötnek, például megjósolják, hányszor fog posztolni a milliárdos Elon Musk, vagy megtippelik a hőmérséklet májusi emelkedését.

online szerencsejáték
Forrás: polymarket.com

Olvastad már? Vajon miért esik ma a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Kamala Harris véget vethet a Ripple vs. SEC pereskedésnek?

Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a Ripple vs. SEC per hamarosan lezárul, James Murphy ügyvéd, más néven MetaLawMan, megadja a választ. Az ő spekulációi azt...

Az Ethereum ETF-ek rekord 1 milliárd dolláros kereskedési volumennel debütálnak

Az Ethereum ETF-ek figyelemre méltó debütálást hajtottak végre, ami jelentős mérföldkövet jelent a digitális eszközök számára a hagyományos pénzügyi piacokon. A bevezetés során nyolc kibocsátótól kilenc...

Visszatért a mém érmék szezonja? A Pepe és az AI mémszenzáció Raboo megelőzi a DOT-ot

Vendégbejegyzés A PEPE a közelmúltban egy kockázati tőkecég jelentős felhalmozása közepette emelkedett, míg a DOT csökkent. Közben az új AI mém szenzáció, a Raboo, több mint 10.000...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!