Tokenizált kötvényeket bocsátott ki két nagy kriptoipari szereplő

-

Az Obligate, a Polygon blokkláncra épülő on-chain tőkepiaci platform és a svájci Bitcoin Suisse kriptopénzügyi szolgáltató cég bejelentette, hogy végrehajtotta első tokenizált kötvénykibocsátását a platformján.

A Bitcoin Suisse 5 milliárd svájci frank (5,5 milliárd dollár) értékű vagyont kezel.

A cég közölte, hogy a tokenizált kötvénykibocsátásból származó forrásokat a hazai hitelezési üzletágának növekedésére fordítja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tokenizált kötvények a kötvény digitális reprezentációját jelentik a blokklánc-technológia segítségével.

Az Obligate lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy szabályozott DeFi-környezetben on-chain kötvényeket bocsássanak ki és finanszírozást kapjanak a befektetőktől.

Elszámolás USDC-ben

A cégek a stablecoin USDC-t használták elszámolási valutaként. A kötvénykibocsátás a Circle stabilcoin ellenében történő atomi elszámolással történt.

„Az új kötvény kibocsátása révén keletkező többlettőke támogatni fogja hitelezési üzletágunk bővítését és növekedését” – mondta Sandro Huwyler, a Bitcoin Suisse treasury vezetője.

„A tokenizált kötvénykibocsátás megkönnyítésével lehetővé tesszük az olyan intézményi szintű brókerek és letétkezelők számára, mint a Bitcoin Suisse, akik milliárdos nagyságrendű eszközöket őriznek, hogy kihasználják fejlett blokklánc-technológiánkat, robusztus jogi keretrendszerünket és biztosítéknyújtási képességeinket” – mondta Stephan D. Meyer, az Obligate társalapítója és jogi igazgatója.

A Bitcoin Suisse székhelye Zugban található, és 2013-ban alapították. A cég azt állítja, hogy Svájcban az egyik első olyan intézmény, amely kriptoeszközökkel fedezett hiteleket kínál ügyfeleinek tőkéjük növelésére.

Az Obligate befektetői közé tartozik a Circle, a Blockchange Ventures, az Earlybird Venture Capital és a SIX csoport.

Olvastad már? Vajon miért esik ma a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!