Komoly kérése van Alexander Vinniknek a bíróság felé

-

A BTC-e kriptotőzsde feltételezett üzemeltetője, Alexander Vinnik a bírósági eljárás elhúzódása miatt kérte óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését.

Az orosz informatikai szakembert augusztus elején adták ki az Egyesült Államoknak, hogy az időközben megszűnt coinkereskedelmi platformon keresztül elkövetett pénzmosás vádjával szembenézzen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Vinnik védője óvadék ellenében történő szabadon bocsátásáért folyamodik, miután hónapokig az Egyesült Államokban volt őrizetben.

Alekszandr Vinnik kriptovállalkozó az orosz média szerint óvadék ellenében történő szabadlábra helyezésért folyamodott a tárgyalása elhúzódása miatt.

Több mint három hónapja van amerikai őrizetben, de a bíróság által kért dokumentumokat az illetékes amerikai hatóságok nem bocsátották rendelkezésre – mutattak rá az ügyvédei.

Az észak-kaliforniai szövetségi bírósági dokumentumok adatbázisában pénteken közzétett információk szerint Vinnik védőcsapata azt kéri, hogy 60 napon belül mutassák be a perrel kapcsolatos összes dokumentumot.

Alekszandr Vinnik úgy véli, hogy óvadék ellenében szabadlábra kellene helyezni, vagy lehetővé kellene tenni számára, hogy élhessen a gyors eljáráshoz való jogával, mivel az amerikai kormány nem teljesítette kötelezettségeit, miután ígéretet tett arra, hogy bizonyítékokat szolgáltat az ügyben – leplezte le az Izvesztyija című napilap a fellebbezést idéző beszámolójában.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A BTC-e feltételezett üzemeltetőjét 2017 júliusában tartóztatták le, amikor családjával Görögországban nyaralt.

Az amerikai hatóságok által kiadott elfogatóparancs alapján vették őrizetbe, akik többek között azzal vádolják, hogy 4 és 9 milliárd dollár közötti összeget mosott tisztára a kriptotőzsdén keresztül.

Az Egyesült Államok mellett a francia igazságszolgáltatás is ki akarta adni, a görög hatóságok pedig úgy döntöttek, hogy 2019-ben először Franciaországnak adják ki.

Miután ott letöltötte büntetését, tavaly nyáron visszatért Görögországba, és azonnal kiadták az Egyesült Államoknak.

Mind a francia, mind a görög hatóságok figyelmen kívül hagyták az Oroszország által benyújtott kiadatási kérelmeket.

Vinnik augusztus 5-én jelent meg a San Franciscó-i szövetségi bíróságon ártatlanságát fenntartva.

Még abban a hónapban az orosz média arról számolt be, hogy nem engedték óvadék ellenében szabadlábra, idézve a kaliforniai Santa Rita börtön honlapjáról, ahol fogva tartották.

Szeptemberben francia ügyvédje, Frederic Belot sürgette az orosz kormányt, hogy vegye figyelembe Vinniket az Egyesült Államokkal kötendő esetleges fogolycsere-egyezményben, rámutatva, hogy a Vinnik vádjaira kiszabható maximális büntetés, 55 év, a 43 éves orosz számára életfogytiglani börtönbüntetést jelentene.

Egészségi állapota a franciaországi magánzárka és a görögországi éhségsztrájk után egyre romlik.


Olvastad már? Vitalik Buterin: jövőre is nagy lehetőségeket tartogathat a kriptó

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!