Vitalik Buterin: jövőre is nagy lehetőségeket tartogathat a kriptó

-

Vitalik Buterin szerint rengeteg innovációra van még lehetőség, és szerinte több terület is van, ahol 2023-ban nagyot léphet előre az iparág.

A kriptotárcák tömeges elterjedése mellett az infláció-ellenálló stablecoinok és az Ethereum alapú regisztrációk használata lehet a következő nagy dobás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy nemrégiben adott interjúban a Bankless műsorvezetője, David Hoffman kérdezte az alapítót, hogy mit vár a jövő évtől.

Hoffman eleve úgy véli, hogy jelenleg csendesebb az adopció és a terjedés, és, hogy kevesebb a lehetőség is a területen.

Buterin szerint viszont most csak annyi a helyzet, hogy éppen lejtmenetet él meg a piac, de ezt fellendülés követi majd.

Elmondása szerint most olyan dolgokra kellene összpontosítania a fejlesztőknek, mint a széles körben használható kriptotárcák.

Ezekkel lehet megoldani, hogy az átlagemberek tömegesen kezdhessék el használni a technológiát, és csak így oldható meg, hogy ténylegesen milliárdok lépjenek be az iparágba.

„Ha valakinek sikerül egy olyan tárcát csinálni, amelyet aztán több milliárdan használnának, az hatalmas lehetőségeket tartogat.”

Buterin szerint egy másik terület, amely jelentős lehet, egy olyan stablecoin létrehozása, amely ellenáll a hiperinflációnak, vagy más körülményeknek, legyen az bármekkora szintű makrogazdasági esemény.

Arról viszont egyelőre nem mondott semmiféle részletet, hogy ez technikailag egészen pontosan hogyan is működne.

„Ha valaki készítene egy stablecoint, amely bárminek ellen tudna állni, még akár a dollár hiperinflációjának is, az forradalmi lenne. Hatalmas lehetőségeket tartogatna, és tömegeket tudna megszólítani, akik nehéz helyzetbe kerülnek.”

A harmadik tényező, amely említést érdemel, az a különböző felhasználói fiókokba, például a Facebook vagy a Twitter felületére történő belépés, illetve annak a lehetővé tétele az Ethereum segítségével.

Az ilyen monopóliumok ereje csökkenthetne, és így az Ethereum növelni tudná a piaci részesedését.

„Ha be tudnál lépni a weblapokra az Ethereum segítségével, és ki tudnád ütni a nyeregből a Facebook, Google, Twitter rendszerét, az már önmagában is nagy dolognak számítana.”

Buterin szerint azt is figyelembe kell venni, hogy a piaci részesedések változása idővel egyre nehezebb lehet, hiszen a technológiák is beérnek, a verseny növekedésével párhuzamosan.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Az Ethereum alapítója az utóbbi hetekben többször is nyilatkozott a jövőt illető lehetőségekről, és a személyes elképzeléseiről.

Elmondta, hogy a decentralizált iddentitás és a DAO, valamint ezek hibridje nagy szerepet játszhat az Ethereum és a decentralizált technológiák jövőjében.

Alig pár hete a kereskedőket is arra bíztatta, hogy becsüljék meg jobban a hosszú távú kilátásokat, ne ragadjanak le mindig a pillanatnyi árfolyamnál.

Az FTX csődje után amúgy is megfontolandó tanácsnak hangzik, hogy a bizalom ne az emberi tényezőkre alapuljon, hanem nyílt, átlátható kód tegye a dolgát a protokollokon belül.

Olvastad már? A SEC szerint fontos lenne szabályozni a kriptós vállalatokat

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Denta Lent

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!