A SEC szerint fontos lenne szabályozni a kriptós vállalatokat

-

Gary Gensler, a SEC, az USA Tőzsdefelügyeletének az elnöke kifejezte a fontosságát annak, hogy a kriptoeszközök kibocsátói, illetve azok közvetítői megfelelő módon működjenek együtt a törvényhozókkal.

A véleménye hasonló ahhoz, amelyet az Államkincstár Pénzügyi Stabilitásért Felelős Bizottsága, az FSOC is hangoztat, és amely szerint a hatóságoknak be kellene tartatni a jelenlegi szabályokat is a kriptoipar vállalkozásaival.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Gensler a héten találkozott az FSOC tisztviselőivel, és itt hosszasan tanácskoztak a kriptopénzekről, a kriptoiparról is.

„A kriptoipar esetén nincsen semmi, amely összeférhetetlen lenne az értékpapír-törvényekkel. A befektetőkre mégis nagy kockázat vár, hiszen a terület nagyon spekulatív, volatilis, és a piaci szereplők jobbára nem követik a szabályokat. Ezért lenne fontos, hogy a kriptoeszközök kibocsátói, illetve azok közvetítői ugyanúgy törvényi megfelelésre legyenek kötelezve. A kriptopiaci kockázatok most úgy tűnik, hogy nem tudnak átterjedni a hagyományos pénzügyi rendszerre, de fenn kell tartanunk a lehetőséget, hogy ez akár meg is történhet.”

Gensler és a SEC a kritikák kereszttüzébe került, hogy nem voltak képesek megelőzni az FTX bedőlését, annak ellenre, hogy a SEC szakértői, és maga Gensler is, számos találkozón vettek részt a tőzsde vezetőségével.

A hatóság múlt héten emelt vádat a tőzsde alapítója, SBF ellen, csalásért, és le is tartóztatták őt a Bahamákon.

Tom Emmer kongresszusi képviselő viszont nyilatkozatot követelt Genslertől, hogy mekkora károkat fog még okozni az elégtelen kriptós szabályozása.

Az FSOC nemrégiben hozta nyilvánosságra a 2022-es jelentését. Gensler úgy kommentálta ezt, hogy ők kifejezetten egyetértenek a szervezet ajánlásaival, és támogatja a törekvéseit.

„A Tanács kiemelte a szabályok betartatásának a fontosságát, és a már jelenleg is létező törvények alkalmazását a kriptoipar esetén is.”

Az FSOC több pontot is azonosított, ahol a jelenlegi szabályok hiányosak, és nem megfelelően kezelik a kriptopiacot.

A szakértők elmondása alapján a törvényhozóknak biztosítania kell a szövetségi hivatalok számára, hogy megfelelő pénzügyi felügyeletet biztosítsanak a kriptopiac felett, és azon kriptoeszközök esetén, amelyek nem minősülnek értékpapírnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Az Államkincstár szerint is fontos lenne a megfelelő szabályok kidolgozása, hiszen most már számos kriptoipari vállalkozás létezik, amely hasonló területen tevékenykedik, hasonló szolgáltatásokat kínál, mint a hagyományos pénzügy, viszont annak a szabályai nem vonatkoznak rá, és nem is létezik konzisztens jogi keretrendszer, amelybe beleillenének.

Múlt héten két képviselő, köztük a hírhedten kritikus Elizabeth Warren bemutatott egy új törvényjavaslatot, amely a pénzmosás-elleni küzdelemre összpontosítana.

A kriptóhoz értők szerint a törvény teljesen átlátszó támadás a magánszféra és a személyes szabadság ellen, a kriptohasználók és a fejlesztők kárára.


Olvastad már? Prémiumcsoport a Kriptoworldön!

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!