Már 55 millióan használnak kriptopénzeket Afrikában

-

Egy új tanulmány arra jutott, hogy a kontinensen 33 országban összesen közel 55,3 millió kriptotulajdonos él, ennek a kétharmada, azaz körülbelül 36 millió felhasználó pedig Nigéria, Dél-Afrika, és Kenya területén.

A skála másik végén a Seychelles-szigetek található, ahol alig ezren kriptóznak, holott a szigetállam több nagy kriptotőzsde székhelyeként is ismert.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nigéria vezeti a mezőnyt

A felmérést a marokkói PCNS szakértői csapata végezte el, 33 afrikai ország lakosainak a megkérdezésével, és a megállapításaik között találjuk azt is, hogy Nigériában élnek messze a legtöbben olyanok, akik aktívan használják a kriptopénzeket, 40,5%-uk idevalósi.

A második helyen Dél-Afrika áll 7,7 millió felhasználóval, míg Kenyában 6 millióan lehetnek a kriptósok.

A felmérésből az is kiderül, hogy ebben a három országban a kriptósok aránya a teljes népességen belül meghaladja a 10%-ot is.

Ha az arány alapján rangsoroljuk az országokat, a dobogó három helyén ugyanezeket találjuk, viszont Dél-Afrika vezet 12,27%-kal, Kenya 11,85%-kal a második, míg Nigéria a harmadik, 10,33%-os részesedéssel, annak ellenére, hogy Afrika legnépesebb államának számít.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A városiasodással párhuzamosan a kriptotulajdonosok száma is nő

A PCNS tanulmánya több érdekességre is fényt derített a kontinens és a kriptopénzek kapcsolatából.

A dobogó három helyét elfoglaló nemzeteket leszámítva a többi ország esetén a kriptotulajdonosok aránya a lakosságban 1-5% között mozog.

Ghána és Togo a skála felső végén található, 4,3 illetve 4,22%-os értékkel, míg a legkevesebben Cabo Verde lakosai közül kriptóznak, ott mindössze a megkérdezettek 1%-a nyilatkozott így.

Másik érdekes tény, hogy a Seychelles-szigetek lakossága esetén sem sokkal nagyobb az arány, itt a 90 ezer helyi lakosnak mindössze 1,33%-a számít kriptotulajdonosnak.

Ez azért érdekes, mert több nagy nemzetközi tőzsde, például a KuCoin illetve a Huobi is itt működik, itt található a székhelyük.

A PCNS elmondása alapján a felmérés eredményei közül kevés tulajdonítható a véletlennek.

„Ezek a számok nem az esélyek véletlen alakulása miatt alakulnak így. A demográfiai, városiasodási, és gazdasági faktorok mind befolyásolják, hogy hogyan terjednek ezek a technológiák. Másrészt az is egyértelműen része a magyarázatnak, hogy a kriptopénzek technológiája lehetővé teszi, hogy a tőkét, a pénzt sokkal gyorsabban és sokkal olcsóbban mozgatni lehessen.”

A tanulmány arra is rávilágít, hogy az olyan országokban, mint például Nigéria, ahol tiltják és szigorúan ellenzik a kriptopénzek használatát, a törvényhozóknak inkább azon kellene elgondolkodniuk, hogy hogyan tudnák szabályozni a területet, a tiltás helyett.


Olvastad már? Újabb nagy eseményhez közelít a Shiba Inu

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!