Kivonul Indiából az OKX tőzsde

-

Indiában nemrégiben blokkolva lett kilenc külföldi tőzsde, köztük az OKX is.

A cég most úgy döntött, teljes mértékben kivonul az indiai piacról, és felszólította a felhasználóit, hogy április 30. előtt vonják ki a pénzüket a platformról.

OKX
Forrás: OKX

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Financial Intelligence Unit, (FIU), az indiai pénzügyi hatóság több tőzsde ellen is hivatalos panaszt nyújtott be körülbelül három hónapja, és bejelentette, hogy a honlapjaikat is blokkolni fogják, elérhetetlenné téve azt.

Ezek között szerepelt az OKX is, így a vállalat végül úgy döntött, hogy a szabályozói nehézségek miatt nem éri meg tovább maradni az országban, ezért kivonulnak.

Első körben, a hivatalos panasz után a tőzsde szigorúbb szabályozást vezetett be, többek között személyazonosításhoz, KYC-hez kötötte a regisztrációt, de egyben arról is tájékoztatta az ügyfeleket, hogy a jövőben nem biztos, hogy a tőzsde folytatni tudja a működést az országban. Végül ebben a kérdésben igazuk is lett.

Indiában nincsen egyszerű dolga a külföldi kriptotőzsdéknek, a piac egyértelműen növekszik, de semmiféle letisztázott jogi keretrendszer nincsen, és a kormányzati akciók főleg a tiltásról, büntetésről szólnak, nem az iparág felkarolásáról.

Már közel négy éve megy a vita azon, hogy az országban milyen jogszabályokkal kellene kontrollálni az iparágat, a kormányzat a jelek szerint semmiféle érdeklődést sem mutat az iparág helyzetének a stabilizálása iránt.

Formális kriptós törvények nem léteznek, de a kriptopénzeken elért nyereséget 30%-os adóval terhelik, a veszteségeket nem lehet leírni, és minden kriptós tranzakcióra 1%-os illetéket vetnek ki, így nem csoda, hogy a cégek többsége eleve be sem akar lépni az indiai kriptopiacra, és a helyiek is keresik a külföldi lehetőségeket.

Egy nemrégiben adott interjúban az indiai pénzügyminiszter úgy fogalmazott, hogy nem tudják a kriptopénzeket ugyanolyan elbírálás alá venni, mit a fiat valutákat, és a kormány ezért nem tudott még érdemben használható jogi keretrendszert kidolgozni.

Azt is figyelembe kell viszont venni, hogy ez a semmitmondó válasz a világon mindenhol előfordul, ahol felmerül a kérdés, hogy miért nem alakítanak ki egy használható törvényi hátteret az iparág számára, holott a szektor résztvevői szerint az értékpapír-piacokhoz használt szabályozás jó kiindulópont lenne.


Olvastad már? Az XRP befektetők 1000%-os megtérülésű tokent látnak ebben az érmében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!