Pénzmosással vádolják a holland politikusok a Tornado Cash fejlesztőjét

-

A Tornado Cash mixer-szolgáltatásának a vezetője, Alexey Pertsev a sajtóinformációk alapján perbe lett fogva Hollandiában.

Pertsev ügyvédje elmondta, tényleg megszületett az indítvány, a hollandok pedig úgy fogalmaztak, hogy a mixer szolgáltatások nem számítanak illegálisnak, a lopott pénzek tisztára mosása viszont igen.

Holland ügyészek a Tornado Cash-nek történő tiltott pénzátutalást jelölik meg

A vádak szerint a hollandok úgy gondolják, hogy Pertsev aktívan részt vett mintegy 1,2 milliárd dollárnyi pénz tisztára mosásában, ezért március 26-án meg kell jelennie a bíróságon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pénzmosási vádak szerint az ügy azért indult, mert több decentralizált protokollból is digitális eszközöket küldtek a Tornado Cash rendszerébe.

A vádiratban 36 különböző tranzakciót jelöltek meg gyanúsként, amelyek során jogtalanul megszerzett javakat küldtek be a mixer tárcáiba.

Az egyik ilyen tranzakcióval 175 ETH-t küldtek be a meghekkelt Ronin Bridge rendszeréből, amelyet a gyanú alapján Észak-koreai hekkerek támadtak meg, még 2022 első felében.

Néhány hónappal a Ronin elleni támadást követően a holland hatóságok bejelentették, hogy letartóztatta egy 29 éves helyi lakost, mivel azzal gyanúsították, hogy ő fejlesztette a Tornado Cash protokollt.

Pertsev akkor még nem lett megnevezve, viszont tagadta az ellene felhozott vádakat.

Keith Cheng, a védőügyvédje is megerősítette, hogy Pertsevet megvádolták a holland hatóságok, de egyelőre csak általánosságokat hoztak fel ellene, semmi konkrétat.

„Az ügyészség azt gyanítja, hogy Pertsev részt vett valamiféle pénzmosásban, és ezt egy nagyon általános módon fogalmazták meg. Semmiféle pontos részletet nem tudunk, hogy szerintük egészen pontosan milyen szerepet is játszott Pertsev ebben az ügyben, melyek voltak azok a cselekedetek, amelyeket ő hajtott végre.”

A hivatalos iratokból kiderül, hogy bár Pertsev pénzmosással vádolják, az ügyészség elismeri, hogy a mixer szolgáltatások önmagukban nem számítanak illegálisnak.

A problémát az jeleni, hogy olyanok is használatba vehetik ezeket a szolgáltatásokat, akik jogtalanul megszerzett javakat akarnak tisztára mosni, mivel a bűncselekményekből származó pénz tisztára mosása büntetendő cselekedet.

Olvastad már? Az XRP befektetők 1000%-os megtérülésű tokent látnak ebben az érmében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!