Blokkolták a Binance tőzsdét Indiában

-

India egy hete figyelmeztette a kriptotőzsdéket, hogy engedély nélkül működnek az országban, az Apple App Store áruházában pedig mára letiltották az összes tőzsde applikációját.

A Binance mellett ellehetetlenítették a hozzáférést a KuCoin, Bitget, Huobi, OKX, Gate.io és MEXC tőzsdékhez egyaránt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az indiai kormányzat nemrégiben figyelmeztette a külföldi székhellyel működő kriptotőzsdéket, hogy a helyi piacokon csak akkor lehetnek jelen, ha megfelelnek a helyi törvényeknek.

A pénzügyminisztérium a FIU megfogalmazásában ezek a tőzsdék illegálisan működtek az országban, így lekapcsolták a hozzáférési lehetőségeket, és többek között az App Store felületén sem érhetők el mostantól.

A FIU elmondása alapján bármilyen kriptokereskedelmi platform, amely az indiai felhasználókat is ki akarja szolgálni, regisztrációra kötelezett, és folyamatosan jelentenie kell az adóhatóság felé is.

Forrás: Apple App Store

A FIU az Információs Minisztérium közreműködésével léptette életbe a tiltást, és arra is javaslatot tettek, hogy a tőzsdei appok mellett a weblapjaik elérhetőségét is korlátozni kellene.

Az Apple elkezdte a tiltást, a Google Play áruházban viszont még mindig elérhetők a tőzsdék appjai, és a webes felületek is működnek.

Az indiai tőzsde, a CoinDCX alapítója, Sumit Gupta a közösségi médiában osztotta meg a hírt, hogy betiltották a külföldi tőzsdéket, és elmondta azt is, hogy az érintett kriptokereskedők hogyan tudnak áttérni az engedélyekkel működő helyi tőzsdék használatára.

India nemrégiben 30%-os adót vetett ki a kriptopénzekre, és kereskedési ügyletekként 1%-os jutalékot, ennek következtében viszont drasztikusan lecsökkent a tőzsdei volumen az országban.

Főleg amiatt következett ez be, mert a felhasználók átmentek a külföldi tőzsdékre, ahol nincsen ilyen költség, és el tudják kerülni a magas díjakat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kormányzatnak ez annyira nem tetszett, és így lépéseket tett ebben az ügyben, a tőzsdék betiltásával.

Indiában egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy az állam szabályozza a kriptoipart, a legutóbbi G20 találkozón az indiai tisztviselők pedig globális fellépésre ösztönözték az államokat.

A helyi kriptoipar régóta várja, hogy használható szabályok mentén dolgozhasson, de több próbálkozás után sem született még olyan törvénycsomag, amely megkapta volna a parlamenti jóváhagyást.

Olvastad már? TradingView, avagy minden, amit a kriptokereskedésről tudni akartál

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!