Kitálalt a Crypto.com a tartalékaival kapcsolatban

-

A Crypto.com kriptotőzsde közzétette a tartalékok bizonyítására vonatkozó tanulmányt, amely alátámasztja, hogy képes fedezni az ügyfelek egyenlegét.

A tartalékok bizonyítására vonatkozó tanulmányt a Mazars független cég végezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szingapúri székhelyű platform pénteki közleményében közölte, hogy a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló, adó- és tanácsadó céget vette igénybe, hogy – „fejlett kriptográfiai eljárások” alkalmazásával – bizonyítsa az ügyfélegyenlegek rendelkezésre állását és fedezetét.

A Mazars pénteken tette közzé a tanulmányt a Crypto.com számára.

A hét elején a Mazars azt is közölte, hogy a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje elegendő bitcoinnal rendelkezik ahhoz, hogy fedezze az ügyfelek betéteit.

„A meglévő felhasználóink számára most már könnyen ellenőrizhetik, hogy a Crypto.com 1:1 arányban rendelkezik-e tartalékkal a platformján elhelyezett összes ügyfél kriptoeszközére, és a felhasználók megerősíthetik, hogy a számlájukon lévő eszközök felelősségteljesen fedezettek és elérhetőek, mind a Crypto.com App, mind a Crypto.com Exchange esetében” – közölte a Crypto.com pénteken.

Hozzátette, hogy a lépéssel a „legmagasabb szintű átláthatóságot és elszámoltathatóságot” kívánják elérni.

Az olyan kriptotőzsdék, mint a Crypto.com és a Binance igyekeznek megnyugtatni az ügyfeleket, hogy a pénzeszközök biztonságban vannak az FTX múlt havi kolosszális zuhanása után.

Az FTX, amely egykor az egyik legnagyobb és leghíresebb tőzsde volt, teljesen összeomlott, miután kiderült, hogy az ügyfelek egyenlegei nincsenek biztonságban.

A bahamai székhelyű tőzsde állítólag arra használta az ügyfelek pénzét, hogy kockázatos befektetési fogadásokat kössön az Alameda Researchön, egy olyan kereskedőházon keresztül, amelyet szintén az ex-FTX-főnök Sam Bankman-Fried alapított.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A Crypto.com egy népszerű tőzsde, amely az ügyfeleknek Visa bankkártyát is kínál kriptovaluták elköltésére.

A múlt hónapban a Nansen blokkláncelemző cég adatai azt mutatták, hogy a platform tartalékainak 20%-át az erősen spekulatív „mémcoinban”, a Shiba Inuban tartotta, bár valószínű, hogy ez az összeg inkább az ügyfelek betéteit, mint a cég saját kincstárát tükrözte.


Olvastad már? Florida a legjobban felkészült a kripto széles körű bevezetésére

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!