Florida a legjobban felkészült a kripto széles körű bevezetésére

-

Bár az Egyesült Államok a kripto legdominánsabb szereplője, egy államonkénti elemzésből kiderül, hogy nem mind az 50 állam egyformán felkészült az elkerülhetetlen kriptoátvételre.

Nemcsak a kriptopárti szabályozás, hanem a támogató infrastruktúra is lehetővé teszi a fenntartható kriptoátvételt bármely joghatóságban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Olyan tényezőket mérlegelve, mint a Bitcoin ATM-ek száma, a blokkláncvállalatok és a kriptovaluták iránti közérdeklődés, Florida az Egyesült Államok legjobban kriptokész államaként került ki.

Az Egyesült Államokban 33.865 Bitcoin ATM található, ami a világszerte telepített kripto ATM-ek 87,1%-át teszi ki.

Emellett az ország hozzájárul a globális Bitcoin hashráta 37,8%-ához, ami az USA-t a kripto legdominánsabb szereplőjévé teszi.

Az államok szerinti elemzés azonban azt mutatja, hogy nem mind az 50 állam egyformán felkészült az elkerülhetetlen mainstream kriptobevezetésére.

Az Invezz által végzett kutatás Floridát tekintette az USA kriptofővárosának, mivel aktívan részt vesz a feltörekvő kriptogazdaságban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Miamiban található az egyik legtöbb Bitcoin ATM egy főre vetítve, 14,63 darab jut 100.000 lakosra, és itt az egyik legmagasabb a kripto iránti közérdeklődés aránya, 1000 lakosra vetítve 210,28 Google-keresés jut kriptotémákra.

Míg Florida kapta a legmagasabb, 9,35-ös kriptofelkészültségi pontszámot, Texas és Illinois közvetlenül alatta végzett 8,71-es, illetve 8,03-as pontszámmal, ahogy az alábbiakban látható.

kripto

Top 10 legkripto-felkészültebb állam. Forrás: Invezz

Meglepő módon Vermont az egyetlen amerikai állam, ahol nincs Bitcoin-automata.

Ezzel szemben Texas kárpótol azért, mert 4.101 ATM-nek ad otthont, ami a legnagyobb kripto-ATM szám az államokat tekintve.

Az olyan kriptobarát joghatóságok, mint Wyoming, rendelkeznek a legtöbb blokkláncvállalattal 100.000 lakosra vetítve, több mint 20-szal, míg összességében Kaliforniában van a legtöbb, 2670.

kripto

Amerikai államok, amelyek a legkevésbé felkészültek a kripto bevezetésére. Forrás: Invezz

A Bitcoin ATM-ek jelenléte jelzi a lakosság kriptóhoz való mindennapi hozzáférési és használati képességét.

E tekintetben Texas, Kalifornia és Florida lakosai rendelkeznek a legnagyobb mértékben a kriptovalutákkal való hozzáféréssel.

Az alábbi lista a top 10 államot mutatja, ahol 100.000 lakosra és 1000 négyzetmérföldre vetítve a legmagasabb a Bitcoin ATM-ek száma.

kripto

Az amerikai államok, ahol a legtöbb Bitcoin-ATM van. Forrás: Invezz

A befektetők számára a kriptovaluták elterjedésének jövője az állami adók engedékenységétől is függ.

Jelenleg az USA-ban kilenc állam kínál 0%-os tőkenyereségadót a befektetőknek, ezek közé tartozik Washington, Wyoming, Dél-Dakota, New Hampshire, Alaszka, Nevada, Texas, Tennessee és Florida.

Az Office of the Comptroller of the Currency (OCC) figyelmeztette a bankokat a kripto „felmerülő kockázataira”, miközben arra kérte a szektort, hogy „óvatos megközelítést” alkalmazzanak a kriptotársaságokkal való üzletelés során.

A kockázatkezelésről szólva az OCC azt mondta, hogy a kriptocégek gyakorlatai „még nem szilárdak”, kiemelve a kriptoökoszisztéma felkészületlenségét az elmúlt év több összeomlása során.


Olvastad már? Robert Kiyosaki szerint több billió dollárt fog nyomtatni a Fed

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: ChippewaFalls

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!