Értékpapír-csalás miatt nyomoznának az FTT befektetői

-

Egy jogi cég segítségével a károsultak most azt akarják bebizonyítani, hogy az FTX tőzsde félrevezette őket az FTT tokennel, és valójában engedély nélküli értékpapírt vásároltatott meg velük.

A becslések alapján több, mint egy millió felhasználó vesztett pénzt a Sam Bankman-Fried által elkövetett csalás miatt, amely az FTX tőzsde csődjéhez vezetett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hogy a pénz lehető legnagyobb részt vissza tudják szerezni, a Schall Law Firm jogi szakértőihez fordultak a károsultak, hogy segítsenek bebizonyítani, hogy a vállalat félrevezette őket, és a tőzsdei törvényeket is megszegte, mivel félrevezető állításokat közölt, és fontos információkat hallgatott el.

A Schall csapata szerint a médiában már régebben elkezdtek feltünedezni a jelek, hogy az FTX és az Alameda Research környékén nem biztos, hogy minden rendben megy.

Most már tudjuk, hogy ez a tőzsde által kibocsátott, saját FTT token teljes elértéktelenedésében csúcsosodott ki.

A cég arra bíztat minden FTT tulajdonost, hogy csatlakozzon a keresethez, és ossza meg az információit a saját vásárlásával, és az eladás körülményeivel kapcsolatban.

A befektetőknek viszont érdemes tudni, hogy amíg a csoportos beadványt el nem fogadja a bíróság, azaz hivatalosan is el nem döntik, hogy a csoportos kereseten belül lehet legjobban letisztázni a rengeteg érintett ügyét, addig a befektetőket nem képviseli az ügyész.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A kriptoipar több neves személyisége, többek között a Tether vezetősége, és a Binance tőzsde alapítója, CZ is azon a nézeten van, hogy SBF szándékosan tette, amit tett, hogy előidézze a kriptopiac bedőlését is akár, csak, hogy mentse a tőzsdéjét.

Az FTX a közelmúltban bérelt fel egy pénzügyi nyomozással foglalkozó céget, hogy lekövesse a befektetők pénzét.

A vállalat elsőleges célja, hogy a pénz nyomon követésével megtalálják, hogy hová lettek a befektetők, felhasználók digitális eszközei.

November végén a tőzsde hitelezőit képviselő ügyvéd, James Bromley úgy nyilatkozott, hogy a pénz jelentős részét ellopták, vagy eltűnt a felhasználó számlákról.

Azt is nyilvánosságra hozta, hogy különböző blokklánc-elemző vállalatok, többek között a Chainalysis is részt vesz az eset felgöngyölítésében.


Olvastad már? A kriptovilág heti legfontosabb történései 12.11.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!