Kínában 4 hónap alatt ötszörösére nőtt az NFT-platformok száma

-

Az NFT-k még mindig szürke zónának számítanak Kínában, ahol a kriptovalutákkal ellentétben nincs hivatalos tilalom a használatukra, de a hatóságok időről időre figyelmeztetik a befektetőket a kockázatokra.
A non-fungible tokenek népszerűsége növekszik, mivel a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a digitális gyűjtőplatformok száma Kínában több mint 500-ra nőtt, ami ötszörös növekedés 2022 februárjához képest, amikor az NFT-platformok száma alig több mint 100 volt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy helyi kínai napilap által közzétett jelentés szerint az NFT-platformok számának ugrásszerű növekedése a digitális gyűjtőeszközök növekvő hájpja és népszerűsége közepette történik az országban.
A nagy technológiai óriások, köztük a Tencent és az Alibaba is érdeklődést mutattak az újonnan kialakuló tér iránt, és több védjegyoltalmat is beadtak.
A digitális gyűjtemények iránti érdeklődés Kínában a helyi hatóságok időről időre kiadott több figyelmeztetése ellenére is növekszik. A kormányzati szervek úgy vélik, hogy a kínai NFT-piac tele van spekulációkkal, amelyek a másodlagos piacra összpontosítanak, ami kockázatot jelent a befektetők számára.
Az NFT-k az emberek számára a digitális önkifejezés egyik módjává váltak a covid-19 által kiváltott szigorú kínai zárlatok idején is. A sanghaji lakosok májusban, a kormányzati zárlat csúcspontján több száz NFT-t jegyeztek az Opensea oldalon.
A szabályozási felügyelet hiánya miatt a magánszemélyek és a vállalkozások továbbra is foglalkoznak a digitális gyűjteményekkel, de óvatosan, hogy elkerüljék a hatóságokkal való közvetlen konfliktust. Nemrégiben az Alibaba új NFT-megoldást indított, majd azonnal törölte a róla szóló összes online említést.
Az Ant Group és a Tencent Holdings a múltban úgy próbálták elkerülni a lehetséges szabályozási visszásságokat, hogy a jegyzett NFT-ket „digitális gyűjteményeknek” nevezték. Ezeket szintén privát blokkláncokon kínálják, és kínai fiat valutával kereskednek/vásárolnak.
Hasonlóképpen, több internetes óriás és vezető kínai közösségi médiaplatform is konfliktusba került az NFT-kkel kapcsolatos szabályozási egyértelműség miatt, és úgy döntöttek, hogy a kormányzati szigorítástól tartva számos piacteret eltávolítanak a platformjaikról.
A pekingi kormány szigorú álláspontja a kriptopiaccal szemben közismert, azonban a decentralizált technológiák betiltása hiábavalónak bizonyult.
A kriptobányászat betiltása, amely egykor a BTC-hálózat hashrátájának 50%-os csökkenéséhez vezetett, nem tudta teljesen háttérbe szorítani az ország bányászati iparát, és jelenleg Kína ismét a második helyen áll az Egyesült Államok után a Bitcoin (BTC) hálózathoz való hashráta-hozzájárulás tekintetében.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: történelmi kamatemelés a Fedtől

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!