Bankszámlát nyithatnak végre a kazah kriptotőzsdék

-

Kazahsztánban nemrégiben alaposan elkezdték kidolgozni a kriptobányászat szabályait, és most a tőzsdék végre lehetőséget kapnak, hogy legálisan működhessenek az országban.
Ezt az Astana International Finance Center nevű speciális gazdasági zónában működve tehetik meg ezentúl.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kezdeményezést a helyi, digitális ügyekkel foglalkozó minisztérium jelentette be, és elmondták, a tesztprogramokra hamarosan sor kerül néhány tőzsde és helyi bank részvételével.
Ennek a koordimálására egy munkacsoportot is létrehoznak, amely tagjai között ott lesznek a minisztérium, a Nemzeti Bank, a Pénzügyőrség, a Pénzintézetes Egyesülete, és a speciális gazdasági zóna képviselői is a kriptoipar résztvevői mellett.
A próbaüzemet a tervek szerint 2022 végéig folytatják, és többek között tőzsdék nyitását is engedélyezik majd, a frissen megalakult Astana Financial Service Authority, azaz az Astana Pénzügyi Szolgáltatói Hatóság felügyeletével. A cél, hogy a régióban vonzóvá váljanak a kriptós cégek számára.
, az új hivatal vezetője úgy fogalmazott, hogy megfelelő környezetet akarnak létrehozni, amelyben a megbízható, fenntartható vállalkozások működéséhez.

„Az AFSA az egyetlen hatóság az országban, amely felügyelheti a fintech cégeket. Az engedélyek kiadása előtt mi végezzük a háttérvizsgálatokat, és a folyamatos működési felügyeletet is a hatóság biztosítja.”

Bagdat Musin, a digitális fejlesztésekért felelős miniszter szerint az is fontos szempont, hogy a tevékenység nyereségét helyben tarthassák.

„Teljes ökoszisztémát kell felépítenünk, így azok a digitális eszközök, amelyeket Kazahsztán infrastruktúrájának a használatával állítanak elő, a lehető legnagyobb mértékben a helyi tőzsdéken kerülnének forgalomba, így a vállalkozások nyeresége az országban maradna.”

Május végén az országban bevezettek egy új adót, amely a kriptobányászatra vonatkozik, és amelyet az áramszolgáltatók az áramdíjhoz hozzászámolnak.
Szintén májusban a Binance tőzsde is bejelentette, hogy együttműködésbe kezd a helyi állami hivatalokkal, hogy tanácsadással segítse a helyi jogi keretrendszer kialakítását, amely a kriptoeszközöket és a kriptoipart hivatott szabályozni.

Olvastad már? A Közép-afrikai Köztársaság szerint a megértés a bitcoin sikerének a kulcsa

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!