A héten Kína beismerte szenvedélyét a blokklánc technológiája iránt. Az ország még egy lépést tesz az irányba, és megbüntet bárkit, aki ellenzi a feltörekvő technológiai osztályt.

Hszi Cin-ping, Kína elnöke nemrég sokkolta a kriptoszférát beszédével, ahol felhozta a blokklánc-technológiát, dicsérte gazdasági előnyeit és a hatékonyságát, amelyet elérhetővé tesz a felhasználók számára.

A beszédét követően nagyon ugrott a bitcoin árfolyama, a Kínához köthető coinok még ennél is nagyobbat emelkedtek.

A cnLedger, a kínai kriptohírek legfőbb forrása számolt be arról, hogy az ország újdonsült rajongása azt eredményezte, hogy a kormány betilt minden cikket, amely azt állítja, hogy a blokklánc átverés vagy bármilyen hasonló negatívumot állít a témáról.

Az irónia

Fontos megemlíteni, miszerint Kína ismert arról, hogy szinte mindent betilt – korábban még kriptopénzekre is keményen lecsaptak. Az ország korábban bezáratott bányászközösségeket, betiltotta a külföldi tőzsdeplatformokat, így nem túlzás azt mondani, hogy Kína nem rajongott annyira a blokkláncért.

A blokklánc kritikáinak betiltásával tovább folytatják a munkát a nemzet saját „kriptopénzén.”

Li Csen, a kínai pénzügyi szabályozások és fejlemények kutatója a Fortune-nak elmondta, hogy hamarosan érkezhet a digitális valuta:

 „Szerintem Kína az első központi bankok között lesz, amely digitális valutát fog kiadni.”

Továbbá a CCN szerint:

 „A blokklánc egyre terjed Kínában. Erre egy jó példa, hogy Kína egyik legnépszerűbb alkalmazása, a Xuexi Qiangguo vagy „Tanulmányozzuk a Nagy Nemzetet” tartalmaz egy útmutatót a blokkláncról és a kriptopénzekről.”

Olvastad már?  Kína soha nem fog bitcoint használni, az EOS az első számú kriptó

Forrás: cryptodaily.co.uk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂