Kína a Bitcoin összeomlására figyelmeztet, az angolok viszont derűlátók

A hivatalos kínai hírportál arra figyelmeztette olvasóit, hogy a bitcoin értéke a nullára csökkenhet. Így akarta lebeszélni őket a kriptopénzbe való befektetésről és a kriptovaluta használatáról.

A kínai kormány kihasználta a kriptopiac heves visszaesését, és figyelmeztette a kriptobefektetőket, hogy a Bitcoin (BTC) ára „a nulla felé tart”.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A South China Morning Post szerdán arról számolt be, hogy a kínai nemzeti hírügynökség, az Economic Daily figyelmeztetést adott ki a piaci tőkeérték alapján legnagyobb kriptopénzre vonatkozóan, hogy még inkább lebeszélje az állampolgárokat a kriptó használatának elfogadásáról.

Az Economic Daily jelentése szerint a nyugat a hibás azért, hogy egy erősen tőkeáttételes piacot hozott létre, amely „tele van manipulációval és áltechnológiai koncepciókkal”, ami a jelentés szerint „fontos külső tényező”, amely hozzájárul a Bitcoin volatilitásához.

„A Bitcoin nem más, mint digitális kódok láncolata, és a hozamai főként az alacsony vételből és a magas eladásból származnak” – írta az újság:

„A jövőben, amint a befektetők bizalma összeomlik, vagy ha szuverén országok illegálissá nyilvánítják a Bitcoint, vissza fog térni eredeti értékéhez, ami teljesen nulla.”

A kínai kormány tavaly júliusban betiltotta a Bitcoin-bányászatot, és nagyszabású tervei vannak a digitális kínai jüan (e-CNY) nevű központi banki digitális valuta (CBDC) országos bevezetésére.

Tavaly szeptemberben betiltottak minden kriptovaluta-tranzakciót, és 2018-ban hírhedt módon megtiltották a külföldi kriptotőzsdék működését az ország területén.

Nem a kínai kormány az egyetlen, aki előrejelzésekkel mérlegeli, hogy szerintük merre tart a bitcoin árfolyama.

Hétfőn a DeMark Analytics piacelemző cég alapítója és vezérigazgatója, Tom DeMark a Marketwatchnak elmondta, hogy szerinte a kriptopiac hosszan tartó árcsökkenés előtt áll, mivel a BTC a novemberi 69.000 dolláros csúcsról 50% alá esett:

„Az ilyen összeomlások nagy valószínűséggel arra utalnak, hogy a bitcoin történelmi csúcsára való visszatérés sok évet, ha nem évtizedeket vesz igénybe.”

Azonban még mindig van esély arra, hogy a következő hónapokban visszapattanjon a 40.000 dolláros tartományba – mint mondta:

„Ez nem tagadja az elkövetkező hónapokban akár 50-56%-os fellendülés lehetőségét, ami azt jelenti, hogy a bitcoinrali vissza fog érni 40.000-45.000 dollárig”.

A pekingi figyelmeztetésekkel ellentétben a Bank of England (BOE) elkezdte meglátni a vagyonépítés felfelé ívelő lehetőségét a kriptotérben a medvepiac alatt.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Jon Cunliffe, a BOE kormányzóhelyettese szerdán a Bloombergnek azt mondta, hogy azok a kriptocégek, amelyeknek sikerül talpon maradniuk a jelenlegi visszaesés alatt, a dolgok fordulásakor az iparág „domináns szereplői” lehetnek:

„Bármi is történik a következő néhány hónapban a kriptoeszközökkel, arra számítok, hogy a kriptotechnológia és a pénzügyek folytatódni fognak. Hatalmas hatékonyságnövelés és a piaci struktúra változásának lehetősége rejlik benne.”

Eközben Salvador elnöke, Nayib Bukele szombaton a Bitcoin világához szólt a BTC-árfolyamok zuhanásával kapcsolatban. Azt tweetelte, hogy az emberek „hagyják abba a grafikon nézését és élvezzék az életet”, mert bízik abban, hogy az árak helyreállnak.

Bukele elnököt tűz alá vették, amiért befektetett a kriptopénzbe, és eddig több tízmilliós veszteséget szenvedett el, de Alejandro Zelaya pénzügyminiszter azzal érvelt, hogy ezek nem veszteségek, „mert nem adtuk el a coinokat”.

A cikk írásakor a BTC 20.386 dolláron állt, ami 71%-os csökkenés a csúcshoz képest, és 0,7%-os csökkenés az elmúlt 24 órában a CoinGecko szerint.

Olvastad már? Az idei év legnagyobb volumenjét tapasztalta a Cumberland OTC-pult

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolódó hírek